Így változik a budapesti tömegközlekedés decemberben

Pénzcentrum
2013. december 6. 12:32

A Budapesti Közlekedési Központ az adventi hétvégéken a szokásosnál sűrűbb, illetve nagyobb befogadóképességgel közlekedő járatokkal enyhíti az ünnepi bevásárló-hétvégéket jellemző megnövekedett forgalmat. A decemberi szombati munkanapokon a tanszüneti pénteki menetrend lesz érvényben. December 6-ától pedig ismét a karácsonyi villamos közlekedik a rakparti 2-es és 19-es vonalon.

A fényvillamos közlekedése

Mikulástól vízkeresztig immár ötödik alkalommal szállít újra utasokat a fényköntösbe öltöztetett karácsonyi villamos, mellyel 2013. december 6-ától 2014. január 6-áig hétköznap Budán a 19-es, míg hétvégén és ünnepnapokon a 2-es villamos vonalán, a pesti korzón találkozhatnak az utasok.  December 24-én (szenteste) és december 31-én (szilveszterkor) a járat nem közlekedik!

Közlekedési rend az áthelyezett munkanapokon

Decemberben két munkanap-áthelyezés is lesz. Ennek értelmében december 7-e és december 21-e (mindkét nap szombat) munkanap lesz, míg december 24. (kedd) és december 27. (péntek) szabadnap. Az áthelyezett munkanapokon, azaz december 7-én és 21-én a tanszüneti, pénteki menetrendek alapján közlekednek a járatok.

Sűrűbb tömegközlekedés az adventi hétvégéken

Az adventi hétvégi napokon - az áthelyezett munkanapok kivételével - napközben több járat közlekedését sűrítik, további vonalakon pedig több utas befogadására képes járműveket állítanak forgalomba. December 8-án (vasárnap), 14-én (szombat), 15-én (vasárnap), 22-én (vasárnap) sűrűbben közlekedik a 4-es és a 6-os, a 18-as, a 47-es, a 49-es, az 50-es és a 61-es villamos, valamint a 105-ös, a 162-es és a 250-es autóbusz. Nagyobb kapacitással jár ugyanezen a napokon a 14-es villamos, a 31-es, a 34-es, a 45-ös, a 66-os, a 104-es, a 104A, 106-os, a 123-as, a 124A és a 204-es busz. Az itt fel nem sorolt járatok ezeken a napokon szokásos, hétvégi menetrendjük szerint közlekednek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Parkolás az áthelyezett munkanapokon

A Budapesti Közlekedési Központ által kezelt közterületi parkolóhelyeken december 7-én és december 21-én, szombaton a megszokott munkanapi rend szerint fizetni kell a várakozásért.

 

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm