4 °C Budapest

Így változik a budapesti tömegközlekedés decemberben

Pénzcentrum
2013. december 6. 12:32

A Budapesti Közlekedési Központ az adventi hétvégéken a szokásosnál sűrűbb, illetve nagyobb befogadóképességgel közlekedő járatokkal enyhíti az ünnepi bevásárló-hétvégéket jellemző megnövekedett forgalmat. A decemberi szombati munkanapokon a tanszüneti pénteki menetrend lesz érvényben. December 6-ától pedig ismét a karácsonyi villamos közlekedik a rakparti 2-es és 19-es vonalon.

A fényvillamos közlekedése

Mikulástól vízkeresztig immár ötödik alkalommal szállít újra utasokat a fényköntösbe öltöztetett karácsonyi villamos, mellyel 2013. december 6-ától 2014. január 6-áig hétköznap Budán a 19-es, míg hétvégén és ünnepnapokon a 2-es villamos vonalán, a pesti korzón találkozhatnak az utasok.  December 24-én (szenteste) és december 31-én (szilveszterkor) a járat nem közlekedik!

Közlekedési rend az áthelyezett munkanapokon

Decemberben két munkanap-áthelyezés is lesz. Ennek értelmében december 7-e és december 21-e (mindkét nap szombat) munkanap lesz, míg december 24. (kedd) és december 27. (péntek) szabadnap. Az áthelyezett munkanapokon, azaz december 7-én és 21-én a tanszüneti, pénteki menetrendek alapján közlekednek a járatok.

Sűrűbb tömegközlekedés az adventi hétvégéken

Az adventi hétvégi napokon - az áthelyezett munkanapok kivételével - napközben több járat közlekedését sűrítik, további vonalakon pedig több utas befogadására képes járműveket állítanak forgalomba. December 8-án (vasárnap), 14-én (szombat), 15-én (vasárnap), 22-én (vasárnap) sűrűbben közlekedik a 4-es és a 6-os, a 18-as, a 47-es, a 49-es, az 50-es és a 61-es villamos, valamint a 105-ös, a 162-es és a 250-es autóbusz. Nagyobb kapacitással jár ugyanezen a napokon a 14-es villamos, a 31-es, a 34-es, a 45-ös, a 66-os, a 104-es, a 104A, 106-os, a 123-as, a 124A és a 204-es busz. Az itt fel nem sorolt járatok ezeken a napokon szokásos, hétvégi menetrendjük szerint közlekednek.

Parkolás az áthelyezett munkanapokon

A Budapesti Közlekedési Központ által kezelt közterületi parkolóhelyeken december 7-én és december 21-én, szombaton a megszokott munkanapi rend szerint fizetni kell a várakozásért.

 

NEKED AJÁNLJUK
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 4. 16:10