18 °C Budapest

Több ezer forintot is bukhatsz a hitelkártyával: mi a fő veszély?

Pénzcentrum
2013. december 1. 18:32

A karácsony közeledtével egyre többen szorulnak rá, hogy a hitelkártyájuk teljes hitelkeretét felhasználják. De a hitelkeret túllépés akár több ezer forintba is kerülhet a bankunktól függően. Az egyre népszerűbb távmunkát hirdető portálok sokszor csapdát rejtenek. Mire kell figyelni, miközben állást keresünk? Ezekre a kérdésekre mind választ kapsz a Pénzcentrum.hu heti hírösszefoglalójában.

Most tényleg sokat bukhatsz a hitelkártyáddal, ha nem figyelsz
Nem csak a karácsonyi vásárlásnál érdemes figyelni arra, hogy a bankok több ezer forinttal is büntethetik, ha valaki túllépi hitelkártyája hitelkeretét.

Otthon végezhető álommunka? Ez benne az átverés
Aki az interneten keres állást, másodállást, szinte biztosan belefutott már olyan hirdetésekbe, amelyek "otthon végezhető" munkát kínáltak, rendkívül kedvező feltételekkel, biztos jövedelemmel, akár csak heti 1-2 órás munkavégzéssel. Ezen ajánlatok egy része biztosan átverés: nemrég 80 embert csaptak be valótlan ígéretekkel. A Pénzcentrum.hu mutatja, mire érdemes figyelni.

Óvodás feladatokkal oktatják a közmunkásokat

Köszönni tanulnak, leírják a számokat egytől ötig, az olvasott betűket írott formában ismétlik át - egyebek mellett ezeket tanulják majd azok, akik a kormány téli közmunkaprogramjának képzésében vesznek részt, és legfeljebb az általános iskolát végeztek el.

Botrány a pesti gyógyfürdőkben: így mutyiztak a bérletekkel!

Elképesztő mutyizás ment korábban a fürdőbelépőkkel, bérletekkel Budapesten. Nem volt ritka, hogy 100 évre szóló, vagy 10, sőt 20 ezer! alkalmas bérleteket adtak "ajándékba" - tudta meg a Pénzcentrum.hu.

Ezek most a legveszélyesebb honlapok: itt a lista
Míg néhány évvel ezelőtt a legtöbb internetes kártevő az erotikus oldalakon keresztül került a látogatók számítógépeire, mára a technológiai és telekommunikációs oldalak a legfertőzőbbek.

A neten rendelsz ajándékot? Ezt jobb, ha tudod
A prognózisok szerint az idei karácsonyi szezonra is sokan rendelik ajándékaikat az internetről, és valószínűleg egyre többen külföldi székhelyű webshopokból választanak. Nekik fontos tudniuk, hogy pontosan milyen adózási-és vámszabályoknak kell megfelelniük. A Pénzcentrum.hu most mutatja a legfontosabb tudnivalókat.

5+1 tipp: már nagyon hó vége van, így spórolj

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az éve egyik legnehezebb hétvégéje előtt állnak a magyar családok. Sokaknak ugyanis már nagyon hó vége van, a fizetés csak jövő hét elején érkezik, ráadásul a december igencsak húzós lesz (karácsony, szilveszter, téli szünet). A Pénzcentrum.hu most néhány spórolós tippet mutat, amelyekkel talán könnyebben átvészelhetjük a következő napokat.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Újabb magyar lottómilliárdost leplezünk le: exkluzív részletek
Érdekesen alakul a magyar lottónyertesek sorsa. Többségük megtartotta állását, sőt még Magyarországról sem költözött el.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?