10 °C Budapest

Leköpködik, megdobálják a troli-sofőröket Budapesten

2013. szeptember 30. 09:32

Nehezíti a trolibusz-vezetők munkáját, hogy népszerűtlen, feladatokat is el kell végezniük - írja a Népszava.

A szakmailag átgondolatlan változtatások miatt naponta szidalmazzák, leköpdösik, sőt megdobálják az utasok a sofőröket - mondta a lapnak Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti (BTDSZ) vezetője.

Az "elsőajtózás" miatt nagy felelősség is hárul a sofőrökre, hiszen nekik kell ellenőrizniük az ingyenes utazásra jogosító különféle engedélyeket is, ehhez összesen csaknem ötvenféle okmányt kellene ismerniük.

Erre négyórás gyorstalpalón készítették fel őket, míg a jegyellenőröknek háromhetes tanfolyamon tanítják. A járművezetők gondban vannak: ha megszegik a nehezen betartható, ésszerűtlen előírásokat, pénzmegvonással büntetik őket, ha viszont betartják, akkor magukra haragítják az utasokat.

Meg kellene oldani a babakocsi és a kerékpár összeférhetetlenségét is - hívta fel a figyelmet Szabó. Abban az esetben ugyanis, ha egy járművön babakocsival és kerékpárral is utaznak, a sofőrnek le kell szállítania a biciklist. Ezt kell tennie még akkor is, ha a kerékpáros szállt fel előbb, s járművére a pótjegyet is megváltotta. A BKK elvárása szerint a jármű addig nem mehetne tovább, amíg a kerékpáros le nem száll.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem