Leköpködik, megdobálják a troli-sofőröket Budapesten

2013. szeptember 30. 09:32

Nehezíti a trolibusz-vezetők munkáját, hogy népszerűtlen, feladatokat is el kell végezniük - írja a Népszava.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A szakmailag átgondolatlan változtatások miatt naponta szidalmazzák, leköpdösik, sőt megdobálják az utasok a sofőröket - mondta a lapnak Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti (BTDSZ) vezetője.

Az "elsőajtózás" miatt nagy felelősség is hárul a sofőrökre, hiszen nekik kell ellenőrizniük az ingyenes utazásra jogosító különféle engedélyeket is, ehhez összesen csaknem ötvenféle okmányt kellene ismerniük.

Erre négyórás gyorstalpalón készítették fel őket, míg a jegyellenőröknek háromhetes tanfolyamon tanítják. A járművezetők gondban vannak: ha megszegik a nehezen betartható, ésszerűtlen előírásokat, pénzmegvonással büntetik őket, ha viszont betartják, akkor magukra haragítják az utasokat.

Meg kellene oldani a babakocsi és a kerékpár összeférhetetlenségét is - hívta fel a figyelmet Szabó. Abban az esetben ugyanis, ha egy járművön babakocsival és kerékpárral is utaznak, a sofőrnek le kell szállítania a biciklist. Ezt kell tennie még akkor is, ha a kerékpáros szállt fel előbb, s járművére a pótjegyet is megváltotta. A BKK elvárása szerint a jármű addig nem mehetne tovább, amíg a kerékpáros le nem száll.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?