1 °C Budapest

Leköpködik, megdobálják a troli-sofőröket Budapesten

2013. szeptember 30. 09:32

Nehezíti a trolibusz-vezetők munkáját, hogy népszerűtlen, feladatokat is el kell végezniük - írja a Népszava.

A szakmailag átgondolatlan változtatások miatt naponta szidalmazzák, leköpdösik, sőt megdobálják az utasok a sofőröket - mondta a lapnak Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti (BTDSZ) vezetője.

Az "elsőajtózás" miatt nagy felelősség is hárul a sofőrökre, hiszen nekik kell ellenőrizniük az ingyenes utazásra jogosító különféle engedélyeket is, ehhez összesen csaknem ötvenféle okmányt kellene ismerniük.

Erre négyórás gyorstalpalón készítették fel őket, míg a jegyellenőröknek háromhetes tanfolyamon tanítják. A járművezetők gondban vannak: ha megszegik a nehezen betartható, ésszerűtlen előírásokat, pénzmegvonással büntetik őket, ha viszont betartják, akkor magukra haragítják az utasokat.

Meg kellene oldani a babakocsi és a kerékpár összeférhetetlenségét is - hívta fel a figyelmet Szabó. Abban az esetben ugyanis, ha egy járművön babakocsival és kerékpárral is utaznak, a sofőrnek le kell szállítania a biciklist. Ezt kell tennie még akkor is, ha a kerékpáros szállt fel előbb, s járművére a pótjegyet is megváltotta. A BKK elvárása szerint a jármű addig nem mehetne tovább, amíg a kerékpáros le nem száll.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 2. 07:52