11 °C Budapest

Hatalmas fejlesztésre készül a BKK Budapesten

Pénzcentrum
2013. szeptember 5. 09:03

Jövőre jönnek az új vandál biztos, érintő képernyős jegykiadó automaták, ahol kártyával is lehet majd fizetni - írja a Napi Gazdaság.

Jövő évtől fokozatosan cserélik le a jelenlegi elavult, olykor használhatatlan budapesti jegyárusítóautomata-hálózatot. Az elektronikus jegyrendszer projektjébe illeszkedve 2014 elejétől ütemezetten, egy év alatt Magyarország legnagyobb jegykiadóautomata-hálózata épül ki, így az utasok több nyelven is kommunikáló, a legtöbb jegy- és bérlettípust árusító, érmét, bankjegyet és bankkártyát is elfogadó, érintőképernyős, vandál biztos automatákból vásárolhatnak jegyet.

Az új jegyértékesítő eszközöket a közbeszerzési eljárás nyertese, a T-Systems Magyarország Zrt. szállítja; a társaság nettó 5,7 milliárd forintos ajánlattal nyerte a tendert. Ez az összeg magában foglalja a készülékek gyártását, szállítását, telepítését és öt éven át tartó teljes körű üzemeltetését. A döntés során bírálati szempont volt a készülékek beszerzési, telepítési és üzembe helyezési, valamint üzemeltetési költsége, a jótállás időtartama és az automaták szállításának határideje.

Az elektronikus jegyrendszer beruházásával összehangoltan, annak első ütemeként háromszáz modern, új jegyértékesítő eszközökből készpénzzel vagy bankkártyával vásárolhatnak majd az utasok jegyet vagy akár bérletet is.

Az első automaták 2014 elején megjelennek a fővárosban, a teljes kiépítésére mintegy másfél éve van a T-Systems Magyarországnak; ezzel párhuzamosan leszerelik a jelenleg üzemelő régi automatákat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?