24 °C Budapest

Még nagyobb dugók jönnek Budapesten

2013. augusztus 29. 09:32

Egy hónap múlva újabb beruházással bővül a fővárosi útépítés, többek között megkezdődik az 1-es villamos komplex felújítása. Miután a jelenleg tartó építkezéseknek sem lesz vége, ezért a jelenleginél is nagyobb dugók várhatók, különösen annak fényében, hogy a jövő héten a tanév is elkezdődik - írja a Népszava.

Szeptember végétől elkezdődik az 1-es villamosvonal komplex felújítása a Bécsi úti végállomás és a Puskás Ferenc Stadion között. A beruházásért a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a felelős. A felújítás azzal jár, hogy újabb szakaszon lesz nehezebb a közlekedés, miközben a jelenleg tartó beruházásoknak sem fejeződnek be, miközben jövő héten megkezdődik a tanév. Azt a közlekedési szakemberek is elismerték, hogy a felújításokra szükség van, az utakat öt évenként felül kell vizsgálni, a sínek is elhasználódnak.

A lapnak nyilatkozó szakértők egyöntetűen úgy vélték, az építkezések koordinálatlanok, és ez rendkívüli mértékben megterheli a várost. Összehangolásról akkor lehetne beszélni, ha a felújítások logikusan, egymást követve történnének, és nem egyszerre.

A BKK szerint viszont minden az előírások és a tervek szerint halad, a beruházásokat pedig összehangoltan szervezik. A jelentősebb forgalomkorlátozással járó munkákat például lehetőség szerint a nyári időszakra ütemezik, a hosszabb ideig tartó, nagy volumenű városfejlesztéseknél viszont számtalan szempontot vesznek figyelembe.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 21. csütörtök
Máté, Mirella
38. hét
Szeptember 21.
ENSZ nemzetközi békenap
Szeptember 21.
A hála világnapja
Szeptember 21.
Alzheimer világnap
Szeptember 21.
A magyar termék napja
Szeptember 21.
A magyar dráma ünnepe
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM