Jó hír az autósoknak! Gyorsabb lesz délen a határátkelés

Pénzcentrum
2013. július 10. 13:25

Két-két plusz sávval és kibővített buszsávval várja mostantól az utazókat röszkei közúti határátkelőhely. Az Európai Uniós támogatással megvalósult beruházás célja a torlódások és várakozási idők csökkentése.

A belépő és kilépő oldalon is kilenc személyforgalmi sávval várja a nyári utazási csúcsot a kibővített röszkei közúti határátkelőhely. A Délkelet-Európa kapujaként emlegetett térség határátkelői közül Röszke személyforgalma mindig is kiemelkedő volt. A 2002. évi átadását követő időszakban az átkelő személyforgalma a nyugat-európai vendégmunkások téli és nyári szabadságolása idején folyamatosan növekedett. Emiatt gyakorivá váltak a jelentős mértékű időszaki torlódások, várakozások.

A mostani fejlesztés révén az átkelő 2-2 ki- és belépő oldali, az EU-sztenderdeknek megfelelő ellenőrzési technológiát támogató személyforgalmi sávval egészült ki, illetve az ellenőrzési helyekre vezető buszsáv pedig szélesítésre került mindkét oldalon. Az új sávok létesítésével mindkét oldalon csökkent a vizsgálati helyek száma, ezért áthelyezték a vizsgálóépületet, helyén pedig a korábbinál több vizsgálati helyet alakítottak ki. Az új sávoknak köszönhetően megnövekedett áteresztő kapacitáshoz igazítva az utasok a belépő oldalon több parkolóhellyel ellátott, kibővített parkolót vehetnek igénybe.

A kivitelezési munkálatok 2013 februárjában kezdődtek, és 2013. június 11-én értek véget. A csaknem 523 millió forint összköltségvetésű projekt 75 százalékban az Európai Unió vissza nem térítendő pénzügyi támogatásával valósult meg.

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17