Nincs meglepetés: jön a gyorsvonati pótjegy

Pénzcentrum
2013. május 14. 13:07

Érdemben nem változott a helyzet a gyorsvonati pótjegyekkel kapcsolatban, hiába várták ezt sokan a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium mai sajtótájékoztatójától.

Május 15-től tehát életbe lép a változás, a gyors-és sebesvonatok jelentős részén pótjeggyel utazhatunk majd, leginkább Budapest és a nagyvárosok, megyeszékhelyek, turisztikailag frekventált desztinációk (például a Balaton) között. A 65 év felettieknek és a diákoknak is meg kell fizetniük a pótjegyet, amiért cserébe semmilyen extra szolgáltatást (például helyfoglalást, légkondícionálót) sem kapnak. Az eddigi 200 járat, amelyre pótjegy váltása volt kötelező, további 200 járattal bővül május 15-től.

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár sajtótájékoztatón ismertette a gyorsvonati pótjegy bevezetéséhez kapcsolódó újabb intézkedéseketkedden délben Budapesten. A pótjegy holnaptól a korábbi bejelentés szerint életbe lép, némi kedvezményt jelent, hogy a 6 év alatti és 65 év feletti utasok kedvezményes bérletet válthatnak, amely mentesít a pótjegy megvásárlása alól.

Korábbi cikkünk a pótjegyről, a pontos díjakkal - KATTINTS!

A 6 év alatti és 65 év feletti utasok havi 1500 forintért kedvezményes bérletet válthatnak, amellyel külön pótjegy nélkül szállhatnak fel a gyors- és sebesvonatokra. (Az InterCity, EuroCity, EuroNight és RailJet szerelvényekre a bérlet nem érvényes.) A gyorsvonati pótjegy tehát havonta legfeljebb 1500 forintos költséggel jár a gyermekek és idősek számára, akik a személyvonatokat változatlanul díjmentesen vehetik igénybe. Ez - egy példával szemléltetve - azt jelenti, hogy ha a 65 év feletti utas havonta háromszor teszi meg a Budapest-Miskolc utat (oda-vissza), akkor megéri ilyen bérletet vásárolnia.

A tárca ezzel együtt 15 alacsonyabb műszaki szintet nyújtó vonalon 15 százalékos díjcsökkentést vezet be várhatóan 2013. június 1-jétől. A vonalak köréről a MÁV-START bevonásával a közeli hetekben dönt a minisztérium, a változás összesen 100-120 járatot érinthet.

A kiegészítő jegyek árát a fenti táblázat mutatja


Az utazók adminisztratív terheinek további visszaszorítása érdekében az NFM elrendelte, hogy a vasúttársaság minden otthoni jegynyomtatással vásárolt menetjegy árából 3 százalékos üzletpolitikai kedvezményt biztosítson legkésőbb 2013. július 1-jétől.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Talán a legfontosabb bejelentés, hogy a vasúttársaság a minisztérium utasítására július végéig türelmi időt biztosít utasai számára, a pótjegyeket augusztusig bírságolás nélkül meg lehet vásárolni a vonatokon is.

Legalább wifi lesz

A minisztérium megerősítette azt a vállalást, hogy a vasúttársaság a többletbevételt kizárólag a szolgáltatási színvonal emelésére fordíthatja. A MÁV-START Zrt. idén és jövőre mintegy 1 milliárd forintból újít meg közel 300, a távolsági és elővárosi forgalomban közlekedő vasúti kocsit. A személyszállító vasúttársaság a tervek szerint idén nyárig forgalomba állítja a háromszázadik ingyenes wifi-elérést biztosító kocsiját is. A vállalat 2013 második felében az Új Széchenyi Terv forrásaiból korszerűsített Budapest-Székesfehérvár elővárosi vasútvonalon és a kapcsolódó vonalakon jelentős menetrendi fejlesztést hajt végre.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?