28 °C Budapest

Figyelem, szombaton lezárják fél Budapestet + térkép

Pénzcentrum
2013. április 19. 20:03

Szombat délután a Critical Mass biciklis felvonulás miatt útlezárásokra és tömegközlekedési változásokra kell számítani Budapest belvárosában. A délutáni órákban lezárják egyebek mellett a Petőfi hidat, az Alagutat és a Lánchidat, valamint a Pesti alsó rakpart, az Andrássy út és a Dózsa György út egy-egy szakaszát. Több tömegközlekedési járat módosított útvonalon közlekedik.

2013. április 20-án, szombaton a szervezői bejelentés szerint utolsó alkalommal rendezik meg Budapesten a Critical Mass biciklis felvonulást. A belvárosban 15:30 és 19 óra között kell forgalomkorlátozásokra számítani, amelyek mind az autósokat, mind a tömegközlekedéssel utazókat érinti. A felvonulás útvonala, a várható közúti lezárások és tömegközlekedési változások az alábbi térképen követhetőek nyomon (NAGYÍTÁSHOZ KATTINTS A TÉRKÉPRE):

Jótanácsok autósoknak, tömegközlekedőknek
Autóval közlekedőknek: érdemes a délutáni és a koraesti órákban elkerülni a belvárost. Amennyiben erre nincs mód, az egész nap várható jelentős egyéni és csapatos kerékpáros forgalom miatt fokozott figyelemmel érdemes vezetni.

A tömegközlekedőknek: az M1-es, az M2-es és az M3-as metrókkal illetve a 4-es és a 6-os villamosokkal a belváros legtöbb pontja elérhető lesz, ezeket a tömegközlekedési eszközöket érdemes a belvárosba tartó utasoknak használni.

A felvonulás útvonala, közúti lezárások

A Critical Mass kerékpáros felvonulás résztvevői április 20-án, szombaton 15:30-tól gyülekeznek a XIII. kerületben, a Szent István park alatt, a Carl Lutz alsó rakparton. A demonstráció 16 órakor kezdődik, és az alábbi útvonalon halad:

Carl Lutz rakpart - Pesti alsó rakpart - Közraktár utca - Boráros tér - Petőfi híd - Goldmann György tér - Műegyetem rakpart - Bertalan Lajos utcai lehajtó - Budai alsó rakpart - Halász utcai felhajtó - Halász utca - Fő utca - Clark Ádám tér - Alagút - Attila út - Szarvas tér - Ybl Miklós tér - Lánchíd utca - Clark Ádám tér - Lánchíd - Széchenyi István tér - József Attila utca - Andrássy út - Hősök tere - Olof Palme sétány -Városliget, Petőfi Csarnok előtti füves terület.

A felvonulás miatti főbb lezárások várható időpontjai:

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 • Carl Lutz rakpart, id. Antall József rakpart 15:30 - 17:00
 • Közraktár utca 16:10 - 17:20
 • Petőfi híd, Buda felé tartó forgalmi sávok 16:15 - 17:30
 • Atilla út, Alagút 16:25 - 18:00
 • Lánchíd, József Attila utca 16:30 - 18:10
 • Andrássy út 16:35 - 18:20
 • Dózsa György út 16:45 - 18:30

A kerékpáros demonstráció ideje alatt az érintett útvonalon a keresztirányú forgalmat szakaszosan átengedik, néhány perces lezárásokra azonban számítani kell. A fenti zárási időpontok tájékoztató jellegűek, a lezárt útszakaszok megnyitására a felvonulók elhaladásával nyílik lehetőség.

Változások a tömegközlekedésben

A biciklis felvonulás miatt számos tömegközlekedési járat útvonalát módosítják 16:10-től kezdődően várhatóan a kora esti órákig.

 • 2-24V villamospótló autóbuszok: 16:10 és 17:20 között kihagyják a Dandár utca - Mester utca - Ferenc körút szakaszt, a Soroksári úton egyenesen közlekednek.
 • 5-ös autóbuszok: 16:25 és 18:00 óra között az Attila út zárása idején a Pasaréti tér irányában Hegyalja út - Mészáros utca - Krisztina körút útvonalon, Rákospalota felé pedig a Krisztina körúton közlekedve kerülik el a lezárt Attila úti szakaszt.
 • 16-os autóbuszok: 16:15 és 18:15 között az Alagút, a Lánchíd, a Széchenyi István tér és a József Attila utca lezárása miatt nem közlekednek. A Budai Vár megközelítésére a Deák Ferenc térről a Széll Kálmán térig az M2-es metrót, majd onnan a menetrendben feltüntetettnél sűrűbben közlekedő 16A autóbuszokat ajánljuk.
 • 70-es trolibuszok: 16:40 és 19 óra között a Zichy Mihály út lezárása miatt az Erzsébet királyné útja - Hermina út - Ajtósi Dürer sor - Dózsa György út - Damjanich utca útvonalon közlekednek.
 • A 75-ös trolibuszok a Jászai Mari tér, a 79-es trolibuszok pedig a Dózsa György út M irányában 16:40 és 18:30 között az Ajtósi Dürer sor - Hermina út - Állatkerti körút - Gundel Károly út - Dózsa György út útvonalon közlekednek.
 • 86-os autóbuszok: 16:25 és 18:10 között Újbuda irányában a Fő utcától a Margit körút - Széll Kálmán tér - Attila út - Krisztina körút útvonalon, Óbuda felé pedig a Szent Gellért tértől a Szabadság hídon Pestre mennek át, majd a 109-es busz útvonalán, a Bajcsy-Zsilinszky úton haladva a Margit hídon térnek vissza Budára.
 • 105-ös autóbuszok: 16:10 és 18:20 között az Alagút, a Lánchíd, a József Attila utca és az Andrássy út zárása idején az Apor Vilmos tér irányában a Dózsa György úttól a Podmaniczky utca - Nagykörút - Margit híd - Margit körút - Széll Kálmán tér - Déli pályaudvar - Krisztina tér érintésével, míg a Gyöngyösi utca M felé a Krisztina körút - Erzsébet híd - Ferenciek tere - Rákóczi út - Uránia - Károly körút - Bajcsy-Zsilinszky út - Podmaniczky utca - Hősök tere - Dózsa György út útvonalon közlekednek.
 • 178-as autóbuszok: 16:25 és 18:00 óra között az Attila út zárása idején a Naphegy tér irányában a Hegyalja út - Czakó utca útvonalon, a Keleti pályaudvar M felé pedig a Krisztina térről Krisztina körúton közlekedve kerülik el a lezárt Attila úti szakaszt.
 • 212-es autóbuszok: 16:10 és 17:30 között a Petőfi híd, budai hídfőnél a Volánbusz megállójában állnak meg.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?