17 °C Budapest

Figyelem, szombaton lezárják fél Budapestet + térkép

Pénzcentrum
2013. április 19. 20:03

Szombat délután a Critical Mass biciklis felvonulás miatt útlezárásokra és tömegközlekedési változásokra kell számítani Budapest belvárosában. A délutáni órákban lezárják egyebek mellett a Petőfi hidat, az Alagutat és a Lánchidat, valamint a Pesti alsó rakpart, az Andrássy út és a Dózsa György út egy-egy szakaszát. Több tömegközlekedési járat módosított útvonalon közlekedik.

2013. április 20-án, szombaton a szervezői bejelentés szerint utolsó alkalommal rendezik meg Budapesten a Critical Mass biciklis felvonulást. A belvárosban 15:30 és 19 óra között kell forgalomkorlátozásokra számítani, amelyek mind az autósokat, mind a tömegközlekedéssel utazókat érinti. A felvonulás útvonala, a várható közúti lezárások és tömegközlekedési változások az alábbi térképen követhetőek nyomon (NAGYÍTÁSHOZ KATTINTS A TÉRKÉPRE):

Jótanácsok autósoknak, tömegközlekedőknek
Autóval közlekedőknek: érdemes a délutáni és a koraesti órákban elkerülni a belvárost. Amennyiben erre nincs mód, az egész nap várható jelentős egyéni és csapatos kerékpáros forgalom miatt fokozott figyelemmel érdemes vezetni.

A tömegközlekedőknek: az M1-es, az M2-es és az M3-as metrókkal illetve a 4-es és a 6-os villamosokkal a belváros legtöbb pontja elérhető lesz, ezeket a tömegközlekedési eszközöket érdemes a belvárosba tartó utasoknak használni.

A felvonulás útvonala, közúti lezárások

A Critical Mass kerékpáros felvonulás résztvevői április 20-án, szombaton 15:30-tól gyülekeznek a XIII. kerületben, a Szent István park alatt, a Carl Lutz alsó rakparton. A demonstráció 16 órakor kezdődik, és az alábbi útvonalon halad:

Carl Lutz rakpart - Pesti alsó rakpart - Közraktár utca - Boráros tér - Petőfi híd - Goldmann György tér - Műegyetem rakpart - Bertalan Lajos utcai lehajtó - Budai alsó rakpart - Halász utcai felhajtó - Halász utca - Fő utca - Clark Ádám tér - Alagút - Attila út - Szarvas tér - Ybl Miklós tér - Lánchíd utca - Clark Ádám tér - Lánchíd - Széchenyi István tér - József Attila utca - Andrássy út - Hősök tere - Olof Palme sétány -Városliget, Petőfi Csarnok előtti füves terület.

A felvonulás miatti főbb lezárások várható időpontjai:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 • Carl Lutz rakpart, id. Antall József rakpart 15:30 - 17:00
 • Közraktár utca 16:10 - 17:20
 • Petőfi híd, Buda felé tartó forgalmi sávok 16:15 - 17:30
 • Atilla út, Alagút 16:25 - 18:00
 • Lánchíd, József Attila utca 16:30 - 18:10
 • Andrássy út 16:35 - 18:20
 • Dózsa György út 16:45 - 18:30

A kerékpáros demonstráció ideje alatt az érintett útvonalon a keresztirányú forgalmat szakaszosan átengedik, néhány perces lezárásokra azonban számítani kell. A fenti zárási időpontok tájékoztató jellegűek, a lezárt útszakaszok megnyitására a felvonulók elhaladásával nyílik lehetőség.

Változások a tömegközlekedésben

A biciklis felvonulás miatt számos tömegközlekedési járat útvonalát módosítják 16:10-től kezdődően várhatóan a kora esti órákig.

 • 2-24V villamospótló autóbuszok: 16:10 és 17:20 között kihagyják a Dandár utca - Mester utca - Ferenc körút szakaszt, a Soroksári úton egyenesen közlekednek.
 • 5-ös autóbuszok: 16:25 és 18:00 óra között az Attila út zárása idején a Pasaréti tér irányában Hegyalja út - Mészáros utca - Krisztina körút útvonalon, Rákospalota felé pedig a Krisztina körúton közlekedve kerülik el a lezárt Attila úti szakaszt.
 • 16-os autóbuszok: 16:15 és 18:15 között az Alagút, a Lánchíd, a Széchenyi István tér és a József Attila utca lezárása miatt nem közlekednek. A Budai Vár megközelítésére a Deák Ferenc térről a Széll Kálmán térig az M2-es metrót, majd onnan a menetrendben feltüntetettnél sűrűbben közlekedő 16A autóbuszokat ajánljuk.
 • 70-es trolibuszok: 16:40 és 19 óra között a Zichy Mihály út lezárása miatt az Erzsébet királyné útja - Hermina út - Ajtósi Dürer sor - Dózsa György út - Damjanich utca útvonalon közlekednek.
 • A 75-ös trolibuszok a Jászai Mari tér, a 79-es trolibuszok pedig a Dózsa György út M irányában 16:40 és 18:30 között az Ajtósi Dürer sor - Hermina út - Állatkerti körút - Gundel Károly út - Dózsa György út útvonalon közlekednek.
 • 86-os autóbuszok: 16:25 és 18:10 között Újbuda irányában a Fő utcától a Margit körút - Széll Kálmán tér - Attila út - Krisztina körút útvonalon, Óbuda felé pedig a Szent Gellért tértől a Szabadság hídon Pestre mennek át, majd a 109-es busz útvonalán, a Bajcsy-Zsilinszky úton haladva a Margit hídon térnek vissza Budára.
 • 105-ös autóbuszok: 16:10 és 18:20 között az Alagút, a Lánchíd, a József Attila utca és az Andrássy út zárása idején az Apor Vilmos tér irányában a Dózsa György úttól a Podmaniczky utca - Nagykörút - Margit híd - Margit körút - Széll Kálmán tér - Déli pályaudvar - Krisztina tér érintésével, míg a Gyöngyösi utca M felé a Krisztina körút - Erzsébet híd - Ferenciek tere - Rákóczi út - Uránia - Károly körút - Bajcsy-Zsilinszky út - Podmaniczky utca - Hősök tere - Dózsa György út útvonalon közlekednek.
 • 178-as autóbuszok: 16:25 és 18:00 óra között az Attila út zárása idején a Naphegy tér irányában a Hegyalja út - Czakó utca útvonalon, a Keleti pályaudvar M felé pedig a Krisztina térről Krisztina körúton közlekedve kerülik el a lezárt Attila úti szakaszt.
 • 212-es autóbuszok: 16:10 és 17:30 között a Petőfi híd, budai hídfőnél a Volánbusz megállójában állnak meg.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?