29 °C Budapest

A Lánchidat és az alagutat is felújítják Budapesten

Pénzcentrum
2013. április 19. 10:04

A Lánchíd és a Várhegyi alagút felújításának tervezésére írt ki közbeszerzést a BKK. A rekonstrukció finanszírozásról még nincs hír - írja a Napi Gazdaság.

Nyílt közbeszerzési eljárást írt ki a fővárosi önkormányzat közlekedésfejlesztési beruházásait megvalósító Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) a Széchenyi lánchíd és a Várhegyi alagút felújításának tervezésére - közölte a BKK. A budapesti Duna-hidak felújításának sora a Szabadság híd, az Északi vasúti híd, a Margit híd után a Széchenyi lánchíddal folytatódik majd.

Friss! Hatalmas passzív társasház épül Pesten + képek

A jelenkor igényeinek megfelelő teherbírás kialakítása érdekében cserélni kell a Lánchíd pályalemezét, el kell végezni a korrodált acélszerkezetek javítását és korrózióvédelmét, a nem megfelelően működő hídsarukat ki kell javítani, illetve a láncszerkezet szorulásait meg kell szüntetni - állapította meg az a célvizsgálat, amely 2011 szeptemberében a híd állapotának és teherbírásának felmérésére készült.

A felújítás tervezésekor a gyalogos- és közösségi közlekedést részesítik majd előnyben.

A Lánchíd felújításához kapcsolódva felújítják a Várhegyi alagutat is, amelynek során a teljes gépészeti rendszert, az alagút szigetelését és útburkolatát kijavítják. A felújítások tervezése során a Clark Ádám tér forgalomtechnikai kialakítását is felülvizsgálják.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A tervezésre kiírt közbeszerzés eredményhirdetése június 3-án lesz, a nyertesnek a felújítási terveket 2014-ben kell leszállítania, és forrás biztosításáról szóló döntést követően ezután kezdődhetnek el a 2-3 éven át tartó kivitelezési munkák.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?