17 °C Budapest

Visszatérhet az eltemetett villamos a Rákóczi út felújítása után

2013. március 4. 10:02

Tovább nem halasztható a Rákóczi út és a Kossuth utca komplex átgondolása, de a teljes felújításhoz elengedhetetlen a teljes szakasz vízvezeték-rendszerének cseréje, de van aki a 72 ben eltemetett villamost várja vissza - írja a Népszava.

A Budapesti Közlekedési Központ megerősítette, hogy a terület rendezésének terve prioritásba került. A felújítás fő okai a forgalom visszaszorítása, a közösségi közlekedés feltételeinek javítása és szerepének erősítése. A BKK szerint az újragondolás elkerülhetetlen, de az átépítés pontos időpontjáról még nem döntöttek. "Mindennek köszönhetően egységnyi idő alatt lényegesen több ember - utas és járókelő - haladhatna végig az úton, mint ma, eközben pedig Budapest legforgalmasabb sugárútja ismét élettel telne meg" - érvelt a BKK a lapnak adott válaszában.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) is üdvözli a felújítást, de minden lépést kompromisszumos megoldásnak tartanak mindaddig, amíg a 72-ben leállított villamos nem kerül vissza a Rákóczi utcába. A BKK ezt a jövőben nem tartja lehetetlennek, hiszen a pálya "csak" leaszfaltozásra került és a felső vezetékeket tartó kampók is a helyükön vannak, bár a villamos rehabilitációja a most interneten terjedő terveken egyáltalán nem szerepel.

A VEKE szerint elképzelhetetlen, hogy a 4-es metró - egyelőre még - jövő tavaszra tervezett átadása előtt megkezdődjenek a munkálatok, hiszen túl sok kapacitást venne el, és még a Ferenciek terét is be kell fejezni.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?