21 °C Budapest

55 milliót fizet idén a Sziget Budapestnek

MTI
2013. február 27. 13:31

A Fővárosi Közgyűlés szerdán támogatta Tarlós István főpolgármester előterjesztését a Sziget Kft.-vel kötendő szerződéstervezetről: ez alapján a fesztivál rendezője idén 55 millió forint plusz áfa közterület-használati díjat fizethet Budapestnek.

A Sziget fesztivál 2011 előtt ingyenesen használta a közterületet, tavalyelőtt 51,8 millió, 2012-ben pedig 50 millió forint plusz áfát kellett fizetni ezért. Az idei tíz százalékos emelést a főváros előterjesztése szerint az infláció indokolta.

A Fővárosi Közgyűlés által elfogadott határozatot 33 igen szavazattal, tartózkodás és ellenvoks nélkül fogadtak el a képviselők.

A Sziget Kft. a közterület-használati díj megfizetésén túl további legalább 100 millió forinttal kompenzálja a Fővárosi Önkormányzatot és a tulajdonában álló cégeket azért, mert a fesztivál ideje alatt a főváros jelentős többletterheket vállal például a tömegközlekedés és más "közösségi igények" területén. A főváros és a Sziget Kft. márciusban írja alá a szerződést.

A 21. Sziget fesztivált idén augusztus 5. és 12. között rendezik meg, az elfogadott előterjesztés szerint az első két - a mínusz egyedik és a nulladik - napon csak a nagyszínpadon lesznek koncertek. Az együttműködési megállapodás tervezete szerint a Sziget fesztivál ideje alatt összesen 560 ezer 115 négyzetméter területen zajlik kulturális, karitatív, vendéglátó, kereskedelmi tevékenység, ebben benne van a közlekedési útvonalak, játszóterek, egyéb zöldterületek mérete is. A megállapodás az Óbudai-sziget területén 2013. július 15-től augusztus 30-ig biztosítja a közterület-használatot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A megállapodás részét képezi a június 7. és július 2. között négy hétvégén át tartó Gyerek Sziget rendezvénysorozatra vonatkozó közterület-használati engedély.

A szervezők eddigi bejelentése szerint az idei Sziget fesztiválon koncertet ad mások mellett a Blur, a Die Ärzte, a Seeed, Azealia Banks, Nicky Romero, a Parov Stelar Band és a Hadouken is.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem