Lehúzták a gyanútlan autóst: ablaktörlőcsere 150 ezerért

Pénzcentrum
2011. november 10. 10:44

Közel 150 ezer forintra húztak le egy angol fiatalembert, miután az M1-es autópályán, műszaki hiba miatt, a hivatalos segélykérő telefonon kért segítséget.

Október 24-én kezdődött Gavin Bell ügye - írja a Kisalfold.hu. A korábban 2 évig Győrött dolgozó férfi az M1-es autópályán haladt, amikor meghibásodott autóján az ablaktörlő. Mivel a hatalmas viharban nem merte folytatni útját a férfi, inkább félreállt Bicske előtt és a hivatalos segélykérő telefonon kért segítséget.

A sárga angyal segítségére alig fél órát kellett várnia, azt azonban nem gondolta milyen mélyen a pénztárcájába kell majd nyúlnia az autómentés után. Az autómentős ugyanis úgy kért 300 eurót a szállításért, hogy a számlán áfával együtt 75 ezer forint szerepelt.

Azon túl, hogy elég soknak mondható a 75 ezer forint a műszaki mentésért, igencsak erősen fogott az autómentős tolla, hiszen a Magyar Nemzeti Bank hivatalos devizaárfolyama szerint az adott napon 297 forinton jegyezték az eurót, vagyis a 300 euró jó 14 ezer forinttal több volt, mint a forintban kalkulált összeg.

Természetesen a lehúzás itt még nem ért véget. A szervizben - ahová az autómentő szállította - további 160 eurót kértek el tőle szervízdíjként, egy alig negyedórás munkáért. "Nagyon sajnálatosnak tartom, hogy a velem történthez hasonló esetek miatt a külföldiek rossz szájízzel távoznak ebből a szép országból" - összegezte az eset tanulságát a hírportálnak Gavin Bell.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mint azt az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a hírportálnak elmondta, a társaság csak közbeszerzés útján kiválasztott, megbízható, szerződéses partnereket alkalmaz autómentőként a hazai autópályákon. Ugyanakkor más autómentősök is folyamatosan járják a sztrádákat. A korábbi hasonló esetekről mindig bebizonyosodott, hogy a lerobbant autósokat nem az operátor által küldött autómentős károsította meg, hanem olyan vállalkozó, akinek semmilyen kapcsolata nincs az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-vel.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25