23 °C Budapest

Kitálal a termékbemutató áldozata: alattomos trükkök

Pénzcentrum
2011. szeptember 29. 08:13

Az elmúlt időszakban több fogyasztóvédelmi bejelentés is érkezett Csongrád megyében a termékbemutatókat szervező cégek ellen. Az ilyen vállalkozások módszerei egyre gátlástalanabbnak, a fogyasztók pedig egyre kiszolgáltatottabbnak tűnnek.

Egy 70 éves károsult a delmagyar.hu-nak panaszolta el átverésének történetét. Az idős nő elmondása szerint szeptember elején Szegeden vett részt termékbemutatón: olyan háztartási gépeket ajánlottak a kizárólag idős emberekből álló hallgatóságnak, amelyek használatával egészségesebben élhetnek.

A termékbemutató műsor csúcspontján ezúttal is nyereményeket sorsoltak. A nyugdíjas tanárnő volt a legszerencsésebb: 1-es sorszámával valamennyi háztartási gépet elvihette roppant kedvezményesen, 1 millió 159 ezer forint helyett 329 ezer 999 forintért. (Utóbb kiderült: a többek között robotgépből és különböző tartozékokból álló szett a tizedét, legfeljebb 30-50 ezer forintot éri, valamint az is, hogy 6 embernek volt 1-es sorszáma.)

A tanárnő, aki nem akart vásárolni, és készpénzt se vitt magával, azt mondja: ettől "megszédült", és nem tudta kontrollálni a történéseket. Azonnal hátra kellett mennie a terem végébe, különböző papírokat írattak vele alá, arról is, hogy kifizetett 33 ezer forint előleget. Holott egy fillért sem adott oda. Nyilatkoznia kellett, mennyi a nyugdíja.

A hölgy délutánra "kijózanodott", mivel beszélt közben a lányával: amikor hozták a gépeket, nem akarta őket átvenni. Közölték, addig nem mozdulnak, amíg nem fizeti ki a 33 ezer forintot, az árut pedig lerakják a ház elé.

A dolog egyik furcsasága, hogy a nő nyugtát kapott az előlegről délelőtt, pedig csak délután adta oda a pénzt. A bank ráadásul utóbb kölcsönszerződést is küldött neki, pedig az üzlettől már másnap visszalépett, és azt a cég el is fogadta.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A nyugdíjas nő azóta visszaküldte postán a gépeket, neki viszont tartoznak az előleggel. Nincs se pénze, se háztartási gépe, csak egy 4 évre szóló, havi 15 ezer forintos, 554 ezer forint végösszegű kölcsönszerződése. A THM 41 százalék. A nő az ügyben rendőrségi feljelentést tett.

Fogyasztóvédők arra hívják fel a figyelmet, hogy fontoljuk meg ezeket a vásárlásokat: ne 5 perc alatt döntsünk százezrekről. Ne higgyük el, hogy elszalasztjuk a soha vissza nem térő alkalmakat. Ne írjunk alá olyan szerződéseket, amelyek tartalmát nem ismerik, és ne adjuk át a legszemélyesebb dokumentumainkat.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?