17 °C Budapest

Na ezért ne add oda a bevásárlókocsidat a parkolóban

2011. augusztus 23. 12:02

Gyakran találkozunk bevásárlóközpontok parkolóiban olyanokkal, akik elkérik tőlünk bevásárlókocsinkat, hogy megtarthassák a benne lévő pénzt. Érdemes azonban óvatosnak lennünk.

Hétfő délben az egyik pécsi áruház parkolójában egy vásárló odaadta a bevásárlókocsit egy hajléktalannak, aki azért kérte el, hogy a benne lévő pénzt megtarthassa. A nyugdíjas férfi ezután hazament és otthon vette észre, hogy a bevásárlókocsiban felejtette a kézitáskáját, a benne lévő készpénzzel, iratokkal és egyéb tárgyakkal együtt.

Veszélyben a PIN-kódunk: ez a legújabb trükk - KATTINTS!

A Pécsi Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint az áruház parkolójában még ott találta a hajléktalant, aki először két nőre terelte a gyanút, de a kiérkező rendőrök igazoltatták őt és hajléktalan társát, tőlük ruházatátvizsgálás során a táska, valamint a benne lévő értékek egy része megkerült. A hajléktalanokat előállították, ellenük eljárást indítottak.

Vásárlás közben is legyünk résen!

Érdemes figyelnie a vásárlóknak arra, hogy a nagy sietségben nyitva felejtett vagy lehúzott ablakkal otthagyott autókból a tolvajok előszeretettel emelik el az értékeket. Nem árt, ha kétszer is megbizonyosodunk róla, hogy az autót bezárva hagyjuk e ott a parkolóban, amíg vásárolunk..

Mivel etetnek minket valójában? Átverős címkék az élelmiszereken - KATTINTS!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Tipikus vásárlói könnyelműség az is, ha a bevásárlókocsin ellenőrizetlenül logó kabát zsebébe, vagy nyitott táskába dobjuk a pénztárcát. Figyeljünk arra is, hogy ne hagyjuk őrizetlenül a megpakolt bevásárlókocsit vagy a teli szatyrokat a fizetés után, mert azokból könnyedén kilophat valamit egy arra ólálkodó tolvaj.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?