20 °C Budapest

Na ezért ne add oda a bevásárlókocsidat a parkolóban

2011. augusztus 23. 12:02

Gyakran találkozunk bevásárlóközpontok parkolóiban olyanokkal, akik elkérik tőlünk bevásárlókocsinkat, hogy megtarthassák a benne lévő pénzt. Érdemes azonban óvatosnak lennünk.

Hétfő délben az egyik pécsi áruház parkolójában egy vásárló odaadta a bevásárlókocsit egy hajléktalannak, aki azért kérte el, hogy a benne lévő pénzt megtarthassa. A nyugdíjas férfi ezután hazament és otthon vette észre, hogy a bevásárlókocsiban felejtette a kézitáskáját, a benne lévő készpénzzel, iratokkal és egyéb tárgyakkal együtt.

Veszélyben a PIN-kódunk: ez a legújabb trükk - KATTINTS!

A Pécsi Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint az áruház parkolójában még ott találta a hajléktalant, aki először két nőre terelte a gyanút, de a kiérkező rendőrök igazoltatták őt és hajléktalan társát, tőlük ruházatátvizsgálás során a táska, valamint a benne lévő értékek egy része megkerült. A hajléktalanokat előállították, ellenük eljárást indítottak.

Vásárlás közben is legyünk résen!

Érdemes figyelnie a vásárlóknak arra, hogy a nagy sietségben nyitva felejtett vagy lehúzott ablakkal otthagyott autókból a tolvajok előszeretettel emelik el az értékeket. Nem árt, ha kétszer is megbizonyosodunk róla, hogy az autót bezárva hagyjuk e ott a parkolóban, amíg vásárolunk..

Mivel etetnek minket valójában? Átverős címkék az élelmiszereken - KATTINTS!

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Tipikus vásárlói könnyelműség az is, ha a bevásárlókocsin ellenőrizetlenül logó kabát zsebébe, vagy nyitott táskába dobjuk a pénztárcát. Figyeljünk arra is, hogy ne hagyjuk őrizetlenül a megpakolt bevásárlókocsit vagy a teli szatyrokat a fizetés után, mert azokból könnyedén kilophat valamit egy arra ólálkodó tolvaj.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?