Sokaknak csak használt autóra futja

Pénzcentrum
2011. augusztus 26. 08:33

Fellendülőben a használt autók piaca Magyarországon. Többnyire a 2 évesnél idősebb járgányokat hozzák be az országba, évek óta nem látott darabszámot mutatnak az első féléves adatok. A bővülést a következő félévben tovább generálhatja a regisztrációs adó várható emelését megelőző bevásárlási hullám - írja a Napi Gazdaság.

Az első félévben több mint 50 százalékkal tízezer darab fölé nőtt a külföldről behozott használt autók száma, az összes forgalomba helyezett autómennyiségen belül pedig súlyuk megközelítette a 30 százalékot. Ilyen magas arányra és darabszámra az elmúlt években nem volt példa

Jól mutatja a használtimport térnyerését a hazai piacon, hogy 100 eladott új gépkocsira már 44, eredetileg külföldön forgalomba helyezett, kétévesnél idősebb kocsi jut.

Bár július 22-étől a vevők számára előnyösen változott a regisztrációs adó kiszámításához alkalmazott avultatási táblázat, azaz csökkent a közteher. Januártól azonban emelés várható az alaptarifák terén, ami egyes kategóriákban igen drasztikus is lehet - hívta fel a figyelmet a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesületének (MGOE) elnöke.

A jövő év elejétől szerepel majd a tarifatáblázatban a 2009-2010-től gyártott autókat érintő Euro V-ös környezetvédelmi kategória. Ezzel az Euro IV-es eggyel hátrább lépne, vagyis az ilyen besorolású autók regadója 15 százalékkal nőhet, az ennél korszerűtlenebbeké pedig egy korábbi javaslat szerint akár 50 százalékkal ugrana meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?