18 °C Budapest

A VOLT Fesztivál otthona a legvonzóbb magyar város

2011. június 15. 14:32

Sopron végzett az élen a Magyarország legkedveltebb úti célját kereső internetes szavazáson. A vasárnap befejeződött, három héten át tartó szavazáson több mint 25 ezren adták le voksukat, mintegy 2500 hazai településre. Szakértők szerint azok a települések tudtak az élmezőnybe kerülni, melyek elég ismertek és elég egyediek. Így vélhetően a soproni VOLT Fesztivál is közrejátszott, hogy a város az első helyen végzett.

Sopron a kezdetektől vezetett, végül 5770 szavazattal "ért célba". A második helyen Pécs végzett 4067 vokssal. A harmadik Eger lett 3467 szavazattal. A negyedik Hajdúszoboszló 3206 vokssal, míg Siófok 3049 szavazattal az ötödik helyet csípte meg magának. A hatodiktól a tízedik helyig Balatonfüred, Hévíz, Szeged, Gyula és Zalakaros végeztek.

"A szavazással az volt a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet Magyarország turisztikai értékeire, mert Magyarország gyönyörű és csak arra vár, hogy felfedezzük. Nagyon örülök, hogy a közismertebb úti célok mellett kevésbé ismert turisztikai értékek is nyilvánosságot kaphattak a szavazás révén" - mondta Körtvélyesi Erzsébet, a szavazást szervező Vendégváró.hu turisztikai szakértője.

 


A szavazás egyébként számos meglepetéssel szolgált. Érdekes például, hogy Budapest csak a 19-ik legvonzóbb úti cél a szavazók szerint. De jobb eredményre lehetett számítani a 32-ik helyen végző Tokaj, a 29-ik Szentendre tekintetében is. Ugyancsak meglepő, hogy bár a balatoni települések összességében jól szerepeltek - kilenc került az első ötvenbe -, mégis a várakozással ellentétben nem lett dobogós balatoni település.

Ugyanakkor kellemes meglepetések is akadtak: Debrecen majdnem bekerült az első tízbe, végül a 11-ik lett. Ugyancsak pozitív meglepetés Sárvár 18-ik, Harkány 23-ik vagy éppen Kehidakustány 28-ik helyezése.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Papp-Váry Árpád, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) Turisztikai és Gazdasági Karának dékánja a városmárkázás szakértője úgy véli, hogy azok a települések tudtak az élmezőnybe kerülni, melyek elég ismertek és elég egyediek.

Az egyediség olyan előnyöket is felülírhat, mint a termálvíz vagy a Balaton: bár az első tíz helyen hét "vizes települést" találunk, épp az első három nem ilyen. A top városokról elmondható, hogy mindegyik esetében van egy elsőszámú szimbólum: Sopronban például a tűztorony vagy az évente megrendezett könnyűzenei fesztivál, Egerben a vár, Pécsen többek között a dzsámi. Emelett az is mellettük szól, hogy mindhárom belvárosa megújult az elmúlt években.

 

EZT OLVASTAD MÁR?