13 °C Budapest

A VOLT Fesztivál otthona a legvonzóbb magyar város

2011. június 15. 14:32

Sopron végzett az élen a Magyarország legkedveltebb úti célját kereső internetes szavazáson. A vasárnap befejeződött, három héten át tartó szavazáson több mint 25 ezren adták le voksukat, mintegy 2500 hazai településre. Szakértők szerint azok a települések tudtak az élmezőnybe kerülni, melyek elég ismertek és elég egyediek. Így vélhetően a soproni VOLT Fesztivál is közrejátszott, hogy a város az első helyen végzett.

Sopron a kezdetektől vezetett, végül 5770 szavazattal "ért célba". A második helyen Pécs végzett 4067 vokssal. A harmadik Eger lett 3467 szavazattal. A negyedik Hajdúszoboszló 3206 vokssal, míg Siófok 3049 szavazattal az ötödik helyet csípte meg magának. A hatodiktól a tízedik helyig Balatonfüred, Hévíz, Szeged, Gyula és Zalakaros végeztek.

"A szavazással az volt a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet Magyarország turisztikai értékeire, mert Magyarország gyönyörű és csak arra vár, hogy felfedezzük. Nagyon örülök, hogy a közismertebb úti célok mellett kevésbé ismert turisztikai értékek is nyilvánosságot kaphattak a szavazás révén" - mondta Körtvélyesi Erzsébet, a szavazást szervező Vendégváró.hu turisztikai szakértője.

 


A szavazás egyébként számos meglepetéssel szolgált. Érdekes például, hogy Budapest csak a 19-ik legvonzóbb úti cél a szavazók szerint. De jobb eredményre lehetett számítani a 32-ik helyen végző Tokaj, a 29-ik Szentendre tekintetében is. Ugyancsak meglepő, hogy bár a balatoni települések összességében jól szerepeltek - kilenc került az első ötvenbe -, mégis a várakozással ellentétben nem lett dobogós balatoni település.

Ugyanakkor kellemes meglepetések is akadtak: Debrecen majdnem bekerült az első tízbe, végül a 11-ik lett. Ugyancsak pozitív meglepetés Sárvár 18-ik, Harkány 23-ik vagy éppen Kehidakustány 28-ik helyezése.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Papp-Váry Árpád, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) Turisztikai és Gazdasági Karának dékánja a városmárkázás szakértője úgy véli, hogy azok a települések tudtak az élmezőnybe kerülni, melyek elég ismertek és elég egyediek.

Az egyediség olyan előnyöket is felülírhat, mint a termálvíz vagy a Balaton: bár az első tíz helyen hét "vizes települést" találunk, épp az első három nem ilyen. A top városokról elmondható, hogy mindegyik esetében van egy elsőszámú szimbólum: Sopronban például a tűztorony vagy az évente megrendezett könnyűzenei fesztivál, Egerben a vár, Pécsen többek között a dzsámi. Emelett az is mellettük szól, hogy mindhárom belvárosa megújult az elmúlt években.

 

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 29. csütörtök
Elemér
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem