10 °C Budapest

A VOLT Fesztivál otthona a legvonzóbb magyar város

2011. június 15. 14:32

Sopron végzett az élen a Magyarország legkedveltebb úti célját kereső internetes szavazáson. A vasárnap befejeződött, három héten át tartó szavazáson több mint 25 ezren adták le voksukat, mintegy 2500 hazai településre. Szakértők szerint azok a települések tudtak az élmezőnybe kerülni, melyek elég ismertek és elég egyediek. Így vélhetően a soproni VOLT Fesztivál is közrejátszott, hogy a város az első helyen végzett.

Sopron a kezdetektől vezetett, végül 5770 szavazattal "ért célba". A második helyen Pécs végzett 4067 vokssal. A harmadik Eger lett 3467 szavazattal. A negyedik Hajdúszoboszló 3206 vokssal, míg Siófok 3049 szavazattal az ötödik helyet csípte meg magának. A hatodiktól a tízedik helyig Balatonfüred, Hévíz, Szeged, Gyula és Zalakaros végeztek.

"A szavazással az volt a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet Magyarország turisztikai értékeire, mert Magyarország gyönyörű és csak arra vár, hogy felfedezzük. Nagyon örülök, hogy a közismertebb úti célok mellett kevésbé ismert turisztikai értékek is nyilvánosságot kaphattak a szavazás révén" - mondta Körtvélyesi Erzsébet, a szavazást szervező Vendégváró.hu turisztikai szakértője.

 


A szavazás egyébként számos meglepetéssel szolgált. Érdekes például, hogy Budapest csak a 19-ik legvonzóbb úti cél a szavazók szerint. De jobb eredményre lehetett számítani a 32-ik helyen végző Tokaj, a 29-ik Szentendre tekintetében is. Ugyancsak meglepő, hogy bár a balatoni települések összességében jól szerepeltek - kilenc került az első ötvenbe -, mégis a várakozással ellentétben nem lett dobogós balatoni település.

Ugyanakkor kellemes meglepetések is akadtak: Debrecen majdnem bekerült az első tízbe, végül a 11-ik lett. Ugyancsak pozitív meglepetés Sárvár 18-ik, Harkány 23-ik vagy éppen Kehidakustány 28-ik helyezése.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Papp-Váry Árpád, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) Turisztikai és Gazdasági Karának dékánja a városmárkázás szakértője úgy véli, hogy azok a települések tudtak az élmezőnybe kerülni, melyek elég ismertek és elég egyediek.

Az egyediség olyan előnyöket is felülírhat, mint a termálvíz vagy a Balaton: bár az első tíz helyen hét "vizes települést" találunk, épp az első három nem ilyen. A top városokról elmondható, hogy mindegyik esetében van egy elsőszámú szimbólum: Sopronban például a tűztorony vagy az évente megrendezett könnyűzenei fesztivál, Egerben a vár, Pécsen többek között a dzsámi. Emelett az is mellettük szól, hogy mindhárom belvárosa megújult az elmúlt években.

 

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?