19 °C Budapest

Hány évesen engedjük fesztiválozni a gyereket?

Pénzcentrum
2011. június 15. 09:32

Megkezdődött a fesztiválszezon: két hét múlva indul a soproni VOLT, aztán jön a Balaton Sound, a tokaji Hegyalja és a Sziget - hogy csak a nagyobbakat említsük. A tizenévesek lázban égnek, a szülők jelentős részén pedig pánikroham söpör végig - írja a Népszabadság.

Vekerdy Tamás pszichológus a lapnak elmondta: nincs általános szabály arra, hogy a gyereket hány éves kortól szabad elengedni fesztiválozni. Szerinte minden attól függ, hogy a gyerek testi-lelki biztonságban nőtt-e fel. Ha igen, akkor jóval kisebb a valószínűsége annak, hogy a családi felügyelet alól kikerülve őrültségekbe fog keveredni. Az érzelmi biztonság megteremtésén kívül az is fontos, hogy a szülő ne próbálja magához láncolni a gyereket.

A Sziget szervezőiroda összes fesztiváljára érvényes házirend értelmében 14 éven aluliak csak kísérővel tartózkodhatnak a rendezvényeken. Vető Viktória sajtófőnök szerint a fiatalokra inkább csak 16 éves kortól jellemző, hogy szülők nélkül vesznek részt ilyen eseményeken. A Szigetet például a 16-18 éves korosztály főként napijegygyel látogatja.

A középosztálybeli, jómódú családok gyerekei mellett sokan vannak olyanok, akik egész évben spórolnak egy-egy fesztiválra (elsősorban a Szigetre), vagy nyári munkából teremtik elő a szükséges pénzt. Ugyanakkor a fesztiválozás távolról sem csak a "tinik" szórakozása: a változatos programkínálatnak köszönhetően egyre többen mennek az idősebb generációk tagjai közül is.

 

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?