29 °C Budapest

Autólízing: flottapiaci kilátások 2011-re

2011. február 7. 16:02

A céges autóvásárlások mérsékelt növekedését várja a KBC Autolease 2011-re. Az elöregedő autók magasabb fenntartási költségei, de a gazdasági fellendülés első jelei is a céges flották megújítására ösztönözhetik a vállalkozásokat. Továbbra is nagy hangsúlyt helyeznek a vállalkozások a gazdaságos működtetésre, ami a flottakezelési szolgáltatások elterjedését segítheti elő. Ami a finanszírozást illeti, a tartós bérlet megőrzi eddigi vezető helyét - áll a KBC Autolease előrejelzésében.

A magánszemélyek autóvásárlásaiban egyelőre nem látszik a visszarendeződés a válság előtti szintre, 2010-ben a teljes személygépkocsi-értékesítésben a céges eladások voltak a meghatározóak, arányuk meghaladta a 65%-ot. A KBC Autolease szakértői 2011-re is a céges autóbeszerzések további mérsékelt növekedését várják.

"A vállalkozások jelentős része az elmúlt egy-két évben elhalasztotta a céges autók cseréjét, ám ez sok esetben növekvő szervizköltségeket, az egyre emelkedő üzemanyagárakkal párhuzamosan emelkedő fogyasztást eredményezett. Sok cég már nem halogathatja tovább a beszerzéseket az elöregedő autópark növekvő kockázatai miatt. Másrészt egyes iparágakban már a fellendülés jelei látszanak, ami a céges flották bővítésében is megmutatkozik. Az utóbbi hónapokban egyebek mellett gyógyszercégek és energiaipari vállalatok írtak ki jelentősebb tendereket személygépkocsi beszerzésre" - foglalta össze a pozitív kilátások főbb okait Zs. Nagy István, a KBC Autolease üzletág igazgatója.

A KBC Autolease bizakodó azon a téren is, hogy nemcsak az autóbeszerzések száma nő meg, de az új autót vásárló vállalkozások többsége teljes körű flottakezelési szolgáltatást is igénybe vesz a céges autók menedzseléséhez.

"A válság a cégek nagy részét a korábbiaknál megfontoltabb gazdálkodásra késztette. Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az eszközeiket, köztük a céges autókat is a lehető leghatékonyabban üzemeltessék. Míg a flottakezelési szolgáltatás igénybe vétele korábban elsősorban a több száz autóval rendelkező céges flották használóit jellemezte, ez ma már egyre elterjedtebb a kis- és középvállalatok körében is. A méretgazdaságosságból adódó előnyök miatt a flottakezelők kedvezőbb feltételeket érhetnek el egyebek mellett a szervizköltségekben vagy a biztosításoknál, de egy kkv esetén nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a flottakezelők átvállalják az autók fenntartásának humánerőforrás-költségeit is" - mondta el Zs. Nagy István.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A KBC Autolease véleménye szerint 2011-ben is az operatív lízing lesz a meghatározó finanszírozási forma a céges autók beszerzésénél. A tartós bérlet mellett szól, hogy kiszámítható költséget jelent a vállalkozásoknak, a hitelfelvételnél egyszerűbb módon juthatnak hozzá ehhez a finanszírozáshoz.

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?