19 °C Budapest

Autólízing: flottapiaci kilátások 2011-re

2011. február 7. 16:02

A céges autóvásárlások mérsékelt növekedését várja a KBC Autolease 2011-re. Az elöregedő autók magasabb fenntartási költségei, de a gazdasági fellendülés első jelei is a céges flották megújítására ösztönözhetik a vállalkozásokat. Továbbra is nagy hangsúlyt helyeznek a vállalkozások a gazdaságos működtetésre, ami a flottakezelési szolgáltatások elterjedését segítheti elő. Ami a finanszírozást illeti, a tartós bérlet megőrzi eddigi vezető helyét - áll a KBC Autolease előrejelzésében.

A magánszemélyek autóvásárlásaiban egyelőre nem látszik a visszarendeződés a válság előtti szintre, 2010-ben a teljes személygépkocsi-értékesítésben a céges eladások voltak a meghatározóak, arányuk meghaladta a 65%-ot. A KBC Autolease szakértői 2011-re is a céges autóbeszerzések további mérsékelt növekedését várják.

"A vállalkozások jelentős része az elmúlt egy-két évben elhalasztotta a céges autók cseréjét, ám ez sok esetben növekvő szervizköltségeket, az egyre emelkedő üzemanyagárakkal párhuzamosan emelkedő fogyasztást eredményezett. Sok cég már nem halogathatja tovább a beszerzéseket az elöregedő autópark növekvő kockázatai miatt. Másrészt egyes iparágakban már a fellendülés jelei látszanak, ami a céges flották bővítésében is megmutatkozik. Az utóbbi hónapokban egyebek mellett gyógyszercégek és energiaipari vállalatok írtak ki jelentősebb tendereket személygépkocsi beszerzésre" - foglalta össze a pozitív kilátások főbb okait Zs. Nagy István, a KBC Autolease üzletág igazgatója.

A KBC Autolease bizakodó azon a téren is, hogy nemcsak az autóbeszerzések száma nő meg, de az új autót vásárló vállalkozások többsége teljes körű flottakezelési szolgáltatást is igénybe vesz a céges autók menedzseléséhez.

"A válság a cégek nagy részét a korábbiaknál megfontoltabb gazdálkodásra késztette. Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az eszközeiket, köztük a céges autókat is a lehető leghatékonyabban üzemeltessék. Míg a flottakezelési szolgáltatás igénybe vétele korábban elsősorban a több száz autóval rendelkező céges flották használóit jellemezte, ez ma már egyre elterjedtebb a kis- és középvállalatok körében is. A méretgazdaságosságból adódó előnyök miatt a flottakezelők kedvezőbb feltételeket érhetnek el egyebek mellett a szervizköltségekben vagy a biztosításoknál, de egy kkv esetén nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a flottakezelők átvállalják az autók fenntartásának humánerőforrás-költségeit is" - mondta el Zs. Nagy István.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A KBC Autolease véleménye szerint 2011-ben is az operatív lízing lesz a meghatározó finanszírozási forma a céges autók beszerzésénél. A tartós bérlet mellett szól, hogy kiszámítható költséget jelent a vállalkozásoknak, a hitelfelvételnél egyszerűbb módon juthatnak hozzá ehhez a finanszírozáshoz.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?