10 °C Budapest

Címke: gyógyszercégek (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. november 27. 08:35

Több pénz juthat jövőre gyógyszertámogatásra

Az egészségügyi kormányzat arról tájékoztatta a gyógyszercégek képviselőit, hogy a jövő évre tervezett 157 milliárdos gyógyszerkasszába akár 200-210 milliárd forint is kerülhet.

Világgazdaság | 2011. március 26. 09:02

Drágább lehet a gyógyszered, ha...

Pár év alatt több tízmilliárd forint takarítható meg az egészségbiztosító gyógyszerkasszájában a Széll Kálmán-tervben körvonalazott új gyógyszer-támogatási rendszerrel - derült ki Cserháti Péter egészségügyért felelős helyettes államtitkár szavaiból. Az egészségügyi államtitkárság bonus-malus rendszert vezetne be a betegek gyógyszerfogyasztásánál és a gyógyszergyártókkal kétéves támogatási szerződést kötne az OEP.

Pénzcentrum | 2011. március 1. 16:02

Nyugdíjasok, munkanélküliek: vége a jó világnak!

Nem lesz könnyű az elkövetkező néhány év azok számára, akik nem dolgoznak. A kormány a Széll Kálmán terv alapján 2013-ig 902 milliárd forintot szeretne megtakarítani. Bár arról, hogy ezt pontosan hogyan szeretné elérni, csak találgatások vannak, de az eddig kiszivárgott elképzelések szerint a nyugdíjasoknak és a munkanélkülieknek mindenképpen fájdalmas változásokra kell felkészülniük.

Pénzcentrum | 2011. február 7. 16:02

Autólízing: flottapiaci kilátások 2011-re

A céges autóvásárlások mérsékelt növekedését várja a KBC Autolease 2011-re. Az elöregedő autók magasabb fenntartási költségei, de a gazdasági fellendülés első jelei is a céges flották megújítására ösztönözhetik a vállalkozásokat. Továbbra is nagy hangsúlyt helyeznek a vállalkozások a gazdaságos működtetésre, ami a flottakezelési szolgáltatások elterjedését segítheti elő. Ami a finanszírozást illeti, a tartós bérlet megőrzi eddigi vezető helyét.

Világgazdaság | 2010. január 4. 09:17

Változtak a gyógyszerárak: OEP-listán a cukorbetegség elleni szer

Január elsejétől átlagosan 3 %-kal csökkent 338 féle orvosság ára, ugyanakkor átlagosan 1,9 %-kal lett több 417 készítmény térítési díja. 23 új termékkel bővült az OEP gyógyszerlistája, ezek között vannak a Parkinson-kór, a cukorbetegség, a glaukóma, illetve a hangulatzavarok kezelésére alkalmas szerek.

Világgazdaság | 2009. július 7. 10:17

Újabb gyógyszerár-csökkenés: 288 termék lett olcsóbb

Júliusban újabb 288 gyógyszer árát csökkentették a gyártók, köszönhetően az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által kezdeményezett licitnek. Egyes készítmények ára több mint 10 százalékot mérséklődött.

Világgazdaság | 2009. május 20. 08:47

Pillanatok alatt felismerhető a sertésinfluenza

Három napról két órára csökkenhet a H1N1 influenzavírus diagnosztizálása annak köszönhetően, hogy már hazánkban is rendelkezésre áll az ehhez szükséges technológia. Járvány esetére hazánk elegendő gyógyszertartalékkal rendelkezik és ha megérkezik a stabil vírustörzs, megkezdődhet a hazai védőoltás gyártása.