Jön az új magyar Audi

MTI
2010. november 22. 13:02

Újabb modell, az RS3 Sportback gyártását kezdik meg a győri Audi-gyárban; a motor és az autó is itt készül, a kocsi pedig jövő tavasztól lesz kapható.

Az A3-sorozat 2,5 literes, öthengeres, 250 kilowatt (340 lóerő) teljesítményű új darabja lesz - a TT Coupé, TT Roadster és A3 Cabriolet mellett - a negyedik Audi-modell, amelyet Győrben gyártanak. Az RS 3 gyártásához több mint 150 millió forintos beruházást valósítottak meg Győrben, melyet egyes gyártóberendezések átalakítására és logisztikai bővítésre fordítottak. A munkatársak egy speciális képzésen vettek részt Ingolstadtban annak érdekében, hogy előkészüljenek az új feladatokra.

A győri üzemben a járműgyártás az első Audi TT modelllel kezdődött 1998 tavaszán. Ezt követte 1999 őszén a TT Roadster. A TT karosszériájának gyártását és lakkozását Ingolstadtban végzik, a járművet pedig Győrben szerelik össze. 2007 novemberétől a TT-gyártósorán készül az Audi A3 Cabriolet is.

Jelenleg mintegy 700 munkatárs dolgozik az Audi Hungaria járműgyárában. Az Audi a következő években mintegy 900 millió euró összegű beruházást valósít meg Győrben, mellyel a jelenleg működő motor- és járműgyártáson túlmenően teljes gyártási folyamatot lefedő vállalattá bővíti. 2013-tól évente 125.000 jármű hagyja majd el a gyártósorokat.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem