24 °C Budapest

Hány jármű megy naponta a magyar gyorsforgalmi utakon?

2010. november 22. 09:47

Eltérő mértékű az autópálya-hálózat forgalma országos szinten. A főváros vonzáskörzetében elhelyezkedő sztrádaszakaszok leterheltsége lassan eléri a kritikus mértéket. Budapesttől távolabb a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium adatai szerint viszont már eloszlik a forgalom. A forgalmi igények így mindenképpen indokolttá teszik, hogy bizonyos Budapest környéki utak szélesebbre épüljenek - írja a Magyar Hírlap.

Az autópályák építése nem lesz olyan mértékű, mint az kétezres évek elején. A jelenlegi fejlesztések leginkább a meglevő szakaszok szélesítésére irányulnak.

Az M1-es és az M6-os autópályák között 2011 III. negyedévében nyílik meg az M0-s első, 2x3 sávos, 6,6km hosszú szakasza. Az M6-51-es számú főút közötti 11 kilométer hosszú útpálya 2012 III. negyedévére épül meg a tervek szerint. Az 51-es főút, illetve az M5-ös között 6,3 km hosszan új nyomvonalon 2x3 sávos autópálya épül, melynek átadási határideje az eredeti tervek szerint ez év vége.


Az Állami Autópálya-kezelő Zrt. által készített megvalósíthatósági tanulmány szerint szintén a forgalmi igények teszik indokolttá az M1-es autópálya Budapest-Tata közötti szakaszának 2x3 sávosra való bővítését, melynek előkészítése hamarosan megkezdődik. Ugyancsak a megemelkedett forgalom szintje teszi szükségessé az M2-s és az M0-s és Vác között az úttest 2x2 sávosra való bővítését.

Amennyire telítettek a főváros környéki utak, annyira kihasználatlan a 2003-ban átadott M9-es Duna-híd Szekszárdnál, valamint az M8-as Duna-híd Dunaújvárosnál. Ennek elsősorban az az oka, hogy mindkét híd úgy épült meg, hogy az állam hozzá sem kezdett a csatlakozó szakaszok építéséhez és így nincs a hidaknak folytatásuk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?