11 °C Budapest

Jön a hosszúhétvége, utazz olcsón!

2010. október 20. 12:02

2010. október 29. - november 7. között, Hazajáró Hét néven hirdet közös akciót a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) és a Magyar Turizmus Zrt. A tíznapos program során a falusi turizmushoz kapcsolódó több száz szolgáltató várja akciós ajánlattal vendégeit. Az akció lényege, hogy a falusi, illetve ifjúsági szállásadók, kempingek, boros-, bio-, kézműves porták, pálinkafőzdék vagy tájházak a megjelölt időszakban jelentős, minimum 10%-os kedvezményt biztosítanak a szálláshely vagy az egyéb szolgáltatás árából.

A kampányhét idején kedvezményekre jogosító Hazajáró Kártya kerül forgalomba, amely 2011. május 31-ig érvényes. A kártyát a vendégek az akcióhoz csatlakozó turisztikai szolgáltatónál kaphatják kézhez, amellyel a Hazajáró Hetet követően 2011. május 31-ig további kedvezményt kapnak bármelyik, az akcióban részt vevő szolgáltatónál. A kedvezmény lehet például egy ingyen kenyérlángos, rétes, egy pohár bor vagy pálinka, esetleg tárlatvezetés, kerékpárkölcsönzés, kézműves bemutató. Az akció és a kedvezményekre jogosító kártya kibocsátásának célja, hogy a szezonon kívüli időszakban erősítse a falusi turizmus iránti érdeklődést.

Fejlesztik a kastályturizmust
Közel 100 ezer eurós, jelenlegi árfolyamon több, mint 27 millió forintos költségből, 15-15, a régi kastélyokat látogatói programba szervező turizmusfejlesztési projekt valósult meg a magyar-szlovák határ térségében.

Az ún. kastélyturizmust fellendítő programot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a szlovákiai Tőketerebesi Honismereti Múzeum közösen, uniós támogatásával valósította meg. A projekt beruházások indítását is eredményezte Szabolcs és a szlovákiai Kassa megye területén, ahol öt, a programba bevont idegenforgalmi célú épület újul meg a rekonstrukciók során.


A KSH legfrissebb statisztikai adatai szerint 2010 első félévében bár minimálisan, de nőtt a hazai lakosság utazási kedve. A felmérésből kiderül, hogy a magyar lakosság 23%-a vett részt a belföldi turizmusban, azaz legalább egy alkalommal tett többnapos belföldi utazást. A lakosság az előző évinél 4%-kal többet, 100 milliárd forintot költött el, ebből 33 milliárdot szálláshely-szolgáltatásokra. A felmérésből kiderül, hogy a belföldi utazók közel kétharmada az aktív, 25-64 éves korosztályból került ki és közel egyharmaduk a saját anyagi helyzetét átlag felettinek értékeli. A magyar lakosság nagy része azonban még mindig, részben anyagi okokra hivatkozással nem utazik turisztikai céllal.

A FATOSZ és az MT Zrt. a Hazajáró Hét kampányával éppen a belföldi turizmusból leginkább kimaradó réteget, a kevésbé tehetőseket, a nagycsaládosokat, a nyugdíjasokat és az iskolásokat célozza meg. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?