7 °C Budapest

Jön a hosszúhétvége, utazz olcsón!

2010. október 20. 12:02

2010. október 29. - november 7. között, Hazajáró Hét néven hirdet közös akciót a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) és a Magyar Turizmus Zrt. A tíznapos program során a falusi turizmushoz kapcsolódó több száz szolgáltató várja akciós ajánlattal vendégeit. Az akció lényege, hogy a falusi, illetve ifjúsági szállásadók, kempingek, boros-, bio-, kézműves porták, pálinkafőzdék vagy tájházak a megjelölt időszakban jelentős, minimum 10%-os kedvezményt biztosítanak a szálláshely vagy az egyéb szolgáltatás árából.

A kampányhét idején kedvezményekre jogosító Hazajáró Kártya kerül forgalomba, amely 2011. május 31-ig érvényes. A kártyát a vendégek az akcióhoz csatlakozó turisztikai szolgáltatónál kaphatják kézhez, amellyel a Hazajáró Hetet követően 2011. május 31-ig további kedvezményt kapnak bármelyik, az akcióban részt vevő szolgáltatónál. A kedvezmény lehet például egy ingyen kenyérlángos, rétes, egy pohár bor vagy pálinka, esetleg tárlatvezetés, kerékpárkölcsönzés, kézműves bemutató. Az akció és a kedvezményekre jogosító kártya kibocsátásának célja, hogy a szezonon kívüli időszakban erősítse a falusi turizmus iránti érdeklődést.

Fejlesztik a kastályturizmust
Közel 100 ezer eurós, jelenlegi árfolyamon több, mint 27 millió forintos költségből, 15-15, a régi kastélyokat látogatói programba szervező turizmusfejlesztési projekt valósult meg a magyar-szlovák határ térségében.

Az ún. kastélyturizmust fellendítő programot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a szlovákiai Tőketerebesi Honismereti Múzeum közösen, uniós támogatásával valósította meg. A projekt beruházások indítását is eredményezte Szabolcs és a szlovákiai Kassa megye területén, ahol öt, a programba bevont idegenforgalmi célú épület újul meg a rekonstrukciók során.


A KSH legfrissebb statisztikai adatai szerint 2010 első félévében bár minimálisan, de nőtt a hazai lakosság utazási kedve. A felmérésből kiderül, hogy a magyar lakosság 23%-a vett részt a belföldi turizmusban, azaz legalább egy alkalommal tett többnapos belföldi utazást. A lakosság az előző évinél 4%-kal többet, 100 milliárd forintot költött el, ebből 33 milliárdot szálláshely-szolgáltatásokra. A felmérésből kiderül, hogy a belföldi utazók közel kétharmada az aktív, 25-64 éves korosztályból került ki és közel egyharmaduk a saját anyagi helyzetét átlag felettinek értékeli. A magyar lakosság nagy része azonban még mindig, részben anyagi okokra hivatkozással nem utazik turisztikai céllal.

A FATOSZ és az MT Zrt. a Hazajáró Hét kampányával éppen a belföldi turizmusból leginkább kimaradó réteget, a kevésbé tehetőseket, a nagycsaládosokat, a nyugdíjasokat és az iskolásokat célozza meg. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem