16 °C Budapest

Így koppintanak a kínai autógyárak + megdöbbentő törésteszt-videó

2010. október 27. 04:32

Eláraszthatják Európát és így hazánkat is a kínai autók. Az ország autógyártása hamarosan az egy évben gyártott és értékesített autók számát tekintve piacvezető lehet a világban.  A kínai kocsik már megjelentek szinte valamennyi kontinensen, így Magyarországon is.  A távol keletiek a nyugati gyárakkal, például a Volkswagen, a Ford és a General Motors konszernekkel folytatott együttműködéseik során hatalmas szaktudásra tettek szert és elsajátították a modern autógyártás technikáját.

Európában egészen az utóbbi évekig főként a gyenge töréstesztek és hibás technikai kivitelezések miatt nem tudta megvetni lábát a kínai autóipar. Azóta sokat változott a világ. A kínai autógyártók az ágazati szövetségek és cégfelvásárlások során megtanultak jó autókat gyártani. Mostanság versenyképes, biztonságosabb és olcsóbb modellekkel próbálnak meg teret nyerni az öreg kontinensen.

Nyugati cégekkel szövetkeznek

 A Fiat számára már eddig is százezer számra készítette a motorokat a Chery, Kína egyik legnagyobb autóipari vállalata. Emellett a kínai óriás, a DaimlerChrysler-csoporttal is megállapodást kötött személygépkocsik közös gyártásáról. Kisebb városi autókat állítanak elő Dodge márkanéven.

Egy másik távol keleti cég, a Geely pedig nem olyan régen vásárolta meg 1,8 milliárd dollárért (357 milliárd forintért) a svéd Volvot. Az amerikai Ford anyavállalat ugyanis már régen el szerette volna adni veszteséges skandináv részlegét.

Szintén kínai cég, a Nanjing Automobile vette át a brit Rover irányítását. Ezután nagy létszámleépítés történt, mivel olcsóbb Kínában legyártatni az alkatrészeket és elszállítani Angliába, mint finanszírozni a drága Longbridge-i gyártást.

Nagy remények előtt álló kínai autók

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A fejlődés ellenére az európai fogyasztók számára ma még alig ismertek a kínai járművek. Egyik nálunk is kapható márka a Shuanghuang CEO (8-9 millió forint), ami nem más, mint a BMW X5 (15-16 millió forint) másolata.

A Chery új A6-os sorozata komolyan veszélyes lehet az európai, a japán és a koreai konkurenciára nézve.

A majdnem Bentley-jelvényes, Riich X1 terepjáró a BMW-nek ugyan még nem ellenfél, de mutatja a kínaiak elszántságát, akik láthatóan próbálnak elfogadható autókat építeni. A kínaiak a Bentley embléma szárnyacskáiból csak a B betűt cserélték benne R-re.

Nagy divat a logo másolása

A kínaiak egy kitűnő másoló kultúra, bármit át tudnak venni és a saját képükre alakítják. Íme néhány példa a nyugati autómárkák lógóátvételére.

BMW (német), BYD (kínai)
Bentley (német), Rich (kínai)
Reva (német), Rely (kínai)
Mazda (japán), Haima (kínai)
Toyota (japán), Jincheng (kínai)
Infiniti (japán), Suzhou (kínai)
Mercedes (német), BAW (kínai)
Subaru (japán), Jiangnan (kínai)

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?