21 °C Budapest

Újabb fapados húzás: ez azért már túlzás!

2010. augusztus 23. 16:02

Az EasyJet legújabb költségcsökkentő húzása kiverte a biztosítékot néhány szervezetnél: ma már a mozgássérültek sem vihetik magukkal a fedélzetre kerekes széküket, ami sok esetben lehetetlenné teszi utazásukat.

A légitársaság gépeire tilos felvinni azokat a kerekes székeket, melyek akkumulátor nélkül több, mint 60 kilót nyomnak, ami tulajdonképpen minden elektromos tolószékre igaz, mivel legtöbbjük 100 kilónál is nehezebb akksival - állítja egy, a mozgássérültek jogaival foglalkozó szervezet.

Az EasyJet indoklásul hozzáfűzte: mivel a gépei csak kis távolságokra repülnek, és kis csomagtérrel rendelkeznek, így nincs meg a szükséges berendezés ahhoz, hogy ilyen súlyos tárgyakat beemeljenek a repülőkbe.

A közleményük szerint évente közel negyedmillió mozgáskorlátozott utast szállítanak, akiknek kerekes székei szétszedhetők, és 60 kilónál könnyebbek. Ugyanakkor alkalmazottaik egészségére is ügyelniük kell, akik ezeket a súlyos tárgyakat ki- és bepakolják a gépekbe.

Valójában tehát a 60 kilónál nehezebb székek is szállíthatók, ha szétszedhetők. A betegek azonban ezzel sem elégedettek, mondván, nem szívesen engedik nem szakavatott rakodó embereknek, hogy mozgásukat lehetővé tevő eszközeiket szétszedjék. Nem egy esetben fordult ugyanis már elő, hogy székük meg sem érkezett az adott repülőtérre - mint ahogy egyéb csomagoknál is előfordul időnként, hogy eltűnik - , de maga az utazás is rendkívül bonyolult tud lenni kerekes szék nélkül, hiszen például vécére másképp nem tudnak eljutni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Más légitársaságoknál súlykorlátozás nélkül szállíthatók ezek az egészségügyi berendezések, bár a Ryanairnél méretbeli korlátozást alkalmaznak.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 9. péntek
Félix
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?