120-szal ütköztettek frontálisan két vadiúj Saab 9-5-öst! Íme a videó!

2010. június 1. 13:02

Az új Saab 9-5-öst annak ellenére 2010-es modellnek titulálja a gyártó, hogy az autószalonokban csak júliustól lesz elérhető a frissített modell. Az értékesítés előtt a Saab egy - nem hivatalos - töréstesztet hajtott végre melynek során két 9-5-öst ütköztettek 120 km/h-s sebességgel.

A vezetőoldali frontális ütközésre nagy várakozással tekintettek a mérnökök, a becsapódást nagy sebességű filmszalagra rögzítették, hogy minden képkockát ki tudjanak elemezni. Az egymás felé 60 kilométer per órás sebességgel érkező járművek találkozásakor azonnal kinyílt az összes légzsák, de az első gyűrődési zóna is jól vizsgázott.

Bár rengeteg törmelék keletkezett és az autók bal eleje szinte megsemmisült, az ellenőrzés során az autó szerkezeti stabilitását bizonyította, hogy az ajtók szinte sértetlenek maradtak és hibátlanul nyíltak, záródtak. Az utasfülke szinte érintetlen maradt, a bábuk sérüléseiből arra lehet következtetni, hogy a vezető és az anyósülésen utazó sem szenvedett volna súlyos sérülést.


A hivatalos töréstesztre még várni kell néhány hetet, de a videó is bizonyítja, hogy a Saab 9-5-ösnek nincs mitől tartania, jó úton haladnak a legjobb minősítés felé.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?