-2 °C Budapest

Lemondott a GM-vezér - leépítik a Saabot?

2009. december 2. 13:02

Lemondott a General Motors vezérigazgatói posztjáról Fritz Henderson - jelentette be a cég. Az utód megtalálásáig, Ed Whitacre az igazgatóság elnöke tölti be a feladatkört.

Henderson márciusban váltotta a cég élén Rick Wagonert, aki a frissen megválasztott elnök, Barack Obama nyomására mondott le pozíciójáról. A mostani távozáshoz azonban semmi köze nem volt a washingtoni köröknek, kizárólag az igazgatóság döntött az ügyben - sietett leszögezni a Fehér Ház.

A bejelentés röviddel azután érkezett, hogy a GM kénytelen volt elismerni, hogy december végéig újra kielemzik a cégcsoport tulajdonában lévő Saab-ra érkezett ajánlatokat, miután múlt héten érvénytelenül zárult a pályázat. A GM megszellőztette azt is, hogy amennyiben nem sikerül megfelelően rendezni a Saab sorsát, szép lassan leépítik a gyárat.

Bár az utóbbi hónapokban közeledtek az álláspontok a - meg nem nevezett - potenciális vevőkkel, a Gm korábbi közleményei szerint még finomítani kell a megállapodás feltételein. Legutóbb a svéd Koenigsegg Automotive esett ki a potenciális vevők köréből, ezzel idén már a harmadik felvásárlási kísérlet hiúsult meg.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem