-2 °C Budapest

Bezárhatják az autógyárat, ha nem lesz rá vevő

Pénzcentrum
2009. december 31. 13:02

Tovább várja a jelentkezőket a General Motors (GM) az egyik európai márkája, a Saab megvásárlására. Kérő akadt, de megegyezés eddig még nem született.

Az eredeti tervek szerint december 31-ig várta a GM az ajánlatokat a Saab autógyár megvásárlására. Miután nem sikerült a számára megfelelő ajánlattal előálló vásárlót találnia az amerikai vállalatnak, eltörölte a korábban saját maga által meghatározott határidőt, és tovább várja új ajánlatok befutását - írja a MotorAuthority.

Korábban: Lemondott a GM-vezér - leépítik a Saabot?

Ezenkívül a Saab szóvivője azt is bejelentette, hogy a gyár leállításának előkészületei folynak, ugyanakkor januárban még gyártásra kerül a 2010-es 9-5-ös modell, és az aktuális 9-3-as kabrió is.

A GM korábban tárgyalt a Spyker holland sportkocsigyártóval a márka eladásáról, de mindeddig nem született megegyezés, jelenleg új ajánlat megtételét várják az amerikaiak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Amennyiben végül mégsem sikerülne értékesíteni a svéd autómárkát, úgy csak Svédországban több mint 3400 munkahely szűnne meg, és a gyár leállása igen kellemetlenül érintené az autógyártó külföldi beszállítóit is.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm