7 °C Budapest

Bezárhatják az autógyárat, ha nem lesz rá vevő

Pénzcentrum
2009. december 31. 13:02

Tovább várja a jelentkezőket a General Motors (GM) az egyik európai márkája, a Saab megvásárlására. Kérő akadt, de megegyezés eddig még nem született.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az eredeti tervek szerint december 31-ig várta a GM az ajánlatokat a Saab autógyár megvásárlására. Miután nem sikerült a számára megfelelő ajánlattal előálló vásárlót találnia az amerikai vállalatnak, eltörölte a korábban saját maga által meghatározott határidőt, és tovább várja új ajánlatok befutását - írja a MotorAuthority.

Korábban: Lemondott a GM-vezér - leépítik a Saabot?

Ezenkívül a Saab szóvivője azt is bejelentette, hogy a gyár leállításának előkészületei folynak, ugyanakkor januárban még gyártásra kerül a 2010-es 9-5-ös modell, és az aktuális 9-3-as kabrió is.

A GM korábban tárgyalt a Spyker holland sportkocsigyártóval a márka eladásáról, de mindeddig nem született megegyezés, jelenleg új ajánlat megtételét várják az amerikaiak.

Amennyiben végül mégsem sikerülne értékesíteni a svéd autómárkát, úgy csak Svédországban több mint 3400 munkahely szűnne meg, és a gyár leállása igen kellemetlenül érintené az autógyártó külföldi beszállítóit is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?