Automatikus értesítés érkezik a közúti szabálysértésről

Pénzcentrum
2010. április 26. 09:32

Racionalizálta a rendőrség a közúti közlekedéssel kapcsolatos bírságolási rendszerét. Idén március elsejétől automatizált ügymenet során kapnak tájékoztatást az autósok a rájuk kiszabott közigazgatási bírság mértékéről és okáról.

A korábbi regionális ügyintézés helyett a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság automatizált eljárásban intézi az ország összes közlekedési szabálysértéssel kapcsolatos ügyét. A márciusban életbe lépett változások mintegy 600 ezer eljárást jelentenek annak a 300 Vas megyei rendőröknek, akik az ügyek feldolgozásával foglalkoznak - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak a Vas megyei rendőrség közbiztonsági igazgatója, Takács Tibor ezredes.

A törvény szerint közúti közlekedési szabálysértések esetén - az objektív felelősség elvén - az üzemben tartóval vagy a gépjárművet használatra átvevő személlyel szemben 30.000 forinttól 300.000 forintig terjedő közigazgatási bírságot kell kiszabni.

Ilyen mértékű bírsággal lehet szankcionálni például a megengedett legnagyobb sebességre, a vasúti átjárón való áthaladásra, a jelzőlámpák jelzéseire, a járművel történő megállásra és várakozásra, az autópálya leállósávjának igénybevételére, a behajtási tilalomra, a korlátozott övezetre (zóna), a kötelező haladási irányra, és a természet védelmére vonatkozó előírások megsértését.

A feladat végrehajtására üzembeállított trafficPoint nevű rendszer a szabálysértésről képeket automatikusan feldolgozza, és az eljárást megindítja. Az eljárásról az autó tulajdonosa 5 napon belül kiértesítik, és az ügyében 22 napon belül határozat is születik. A kocsi tulajdonosa a kézhez kapott postai értesítésben szerepelő ügye értesítés- vagy határozatazonosítójával és az autója rendszámával a kozigbirsag.police.hu honlapon akár online is megtekintheti a szabálysértésről készült fényképet.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A lap információi szerint a fenti honlapon a jövőben az elektronikus fizetés lehetőségét is megteremti a rendőrség, és egy-két hónap múlva már lehetőség lesz a kiszabott bírság átutalással történő kiegyenlítésére is.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?