26 °C Budapest

Automatikus értesítés érkezik a közúti szabálysértésről

Pénzcentrum
2010. április 26. 09:32

Racionalizálta a rendőrség a közúti közlekedéssel kapcsolatos bírságolási rendszerét. Idén március elsejétől automatizált ügymenet során kapnak tájékoztatást az autósok a rájuk kiszabott közigazgatási bírság mértékéről és okáról.

A korábbi regionális ügyintézés helyett a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság automatizált eljárásban intézi az ország összes közlekedési szabálysértéssel kapcsolatos ügyét. A márciusban életbe lépett változások mintegy 600 ezer eljárást jelentenek annak a 300 Vas megyei rendőröknek, akik az ügyek feldolgozásával foglalkoznak - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak a Vas megyei rendőrség közbiztonsági igazgatója, Takács Tibor ezredes.

A törvény szerint közúti közlekedési szabálysértések esetén - az objektív felelősség elvén - az üzemben tartóval vagy a gépjárművet használatra átvevő személlyel szemben 30.000 forinttól 300.000 forintig terjedő közigazgatási bírságot kell kiszabni.

Ilyen mértékű bírsággal lehet szankcionálni például a megengedett legnagyobb sebességre, a vasúti átjárón való áthaladásra, a jelzőlámpák jelzéseire, a járművel történő megállásra és várakozásra, az autópálya leállósávjának igénybevételére, a behajtási tilalomra, a korlátozott övezetre (zóna), a kötelező haladási irányra, és a természet védelmére vonatkozó előírások megsértését.

A feladat végrehajtására üzembeállított trafficPoint nevű rendszer a szabálysértésről képeket automatikusan feldolgozza, és az eljárást megindítja. Az eljárásról az autó tulajdonosa 5 napon belül kiértesítik, és az ügyében 22 napon belül határozat is születik. A kocsi tulajdonosa a kézhez kapott postai értesítésben szerepelő ügye értesítés- vagy határozatazonosítójával és az autója rendszámával a kozigbirsag.police.hu honlapon akár online is megtekintheti a szabálysértésről készült fényképet.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A lap információi szerint a fenti honlapon a jövőben az elektronikus fizetés lehetőségét is megteremti a rendőrség, és egy-két hónap múlva már lehetőség lesz a kiszabott bírság átutalással történő kiegyenlítésére is.

NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?