7 °C Budapest

Húsvéti forgalom az autópályákon

2010. április 1. 16:02

A közelgő húsvéti hosszú hétvége előtt a sorban állás elkerülése érdekében érdemes elővételben megváltani az úthasználati jogosultságot. Erre az ÁAK Zrt. közel 2100 értékesítési helyet számláló saját és viszonteladói hálózatán kívül többek között mobiltelefonon és interneten keresztül is lehetősége van az utazóknak.

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint az úgynevezett hosszú hétvégéken jelentős forgalomnövekedés figyelhető meg az e-matricák értékesítésének terén, így ezek az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ügyfélszolgálati irodáin és a viszonteladói hálózat egyes pontjainál sok esetben csak sorban állás árán szerezhetőek be. A Társaság a közelgő húsvéti hosszú hétvége kapcsán szeretné felhívni az utazóközönség figyelmét, hogy az úthasználati jogosultságot elővételben is meg lehet vásárolni, így elkerülhetővé válnak a tumultuózus jelenetek. Ezen kívül az ÁAK Zrt. virtuális e-matrica értékesítő rendszere négy alternatív lehetőséget biztosít a vásárlása:

- Interneten keresztül, (elővételben is)
- Bankkártyás fizetéssel mobiltelefonon keresztül, (elővételben is)
- Mobiltelefonról küldött SMS üzenet segítségével (mindhárom hazai szolgáltatónál elérhető),
- Telefonhívással.

A felsorolt megoldások segítségével az autósok gyorsan, kényelmesen és sorban állás nélkül juthatnak az úthasználati jogosultsághoz. Ezen felül az első két esetben az érvényességi idő kezdetét is megválaszthatják, így előre meg tudják vásárolni az e-matricákat, ami nagyban megkönnyíti a tervezett utazásokra való felkészülést. A szolgáltatókat, valamint a szolgáltatások leírását a www.autopalya.hu oldalon, az E-matrica & Díjfizetés Online vásárlás menüpont alatt lehet elérni.

A korábbi évekhez hasonlóan idén Húsvétkor is számítani lehet a magyarországi autópályák illetve határátkelők forgalmának jelentős növekedésére. A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások várhatóan csütörtök délután és hétfő este fognak nagy számban átutazni az országon, ami főként az M1-es és M5-ös autópályát és az M0-ás autóutat érinti. Péntek délután a fővárosból kivezető, kedd reggel pedig a bevezető utak forgalomnövekedésével kell számolni, emellett pedig a nagyobb városokat elkerülő utakon is több járműre lehet számítani.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ÁAK Zrt. felhívja az e-matricát vásárlók figyelmét, hogy a későbbi pótdíjfizetés elkerülése érdekében a vásárláskor pontosan adják meg a szükséges adatokat (rendszám, ország, díjkategória, érvényesség kezdete, érvényességi időtartam), és a végleges jóváhagyás előtt körültekintően ellenőrizzék azokat. Az összes értékesítési módnál lehetőség van arra, hogy a rögzített adatokat a végső jóváhagyás előtt módosítsák, illetve visszavonják. Fontos, hogy minden tranzakció esetében meg kell várni a visszaigazolást (hagyományos értékesítő helyen az ellenőrző szelvény vevői példányát, elektronikus értékesítő rendszernél a szolgáltató által küldött értesítést).

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem