36 °C Budapest

Húsvéti forgalom az autópályákon

2010. április 1. 16:02

A közelgő húsvéti hosszú hétvége előtt a sorban állás elkerülése érdekében érdemes elővételben megváltani az úthasználati jogosultságot. Erre az ÁAK Zrt. közel 2100 értékesítési helyet számláló saját és viszonteladói hálózatán kívül többek között mobiltelefonon és interneten keresztül is lehetősége van az utazóknak.

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint az úgynevezett hosszú hétvégéken jelentős forgalomnövekedés figyelhető meg az e-matricák értékesítésének terén, így ezek az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ügyfélszolgálati irodáin és a viszonteladói hálózat egyes pontjainál sok esetben csak sorban állás árán szerezhetőek be. A Társaság a közelgő húsvéti hosszú hétvége kapcsán szeretné felhívni az utazóközönség figyelmét, hogy az úthasználati jogosultságot elővételben is meg lehet vásárolni, így elkerülhetővé válnak a tumultuózus jelenetek. Ezen kívül az ÁAK Zrt. virtuális e-matrica értékesítő rendszere négy alternatív lehetőséget biztosít a vásárlása:

- Interneten keresztül, (elővételben is)
- Bankkártyás fizetéssel mobiltelefonon keresztül, (elővételben is)
- Mobiltelefonról küldött SMS üzenet segítségével (mindhárom hazai szolgáltatónál elérhető),
- Telefonhívással.

A felsorolt megoldások segítségével az autósok gyorsan, kényelmesen és sorban állás nélkül juthatnak az úthasználati jogosultsághoz. Ezen felül az első két esetben az érvényességi idő kezdetét is megválaszthatják, így előre meg tudják vásárolni az e-matricákat, ami nagyban megkönnyíti a tervezett utazásokra való felkészülést. A szolgáltatókat, valamint a szolgáltatások leírását a www.autopalya.hu oldalon, az E-matrica & Díjfizetés Online vásárlás menüpont alatt lehet elérni.

A korábbi évekhez hasonlóan idén Húsvétkor is számítani lehet a magyarországi autópályák illetve határátkelők forgalmának jelentős növekedésére. A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások várhatóan csütörtök délután és hétfő este fognak nagy számban átutazni az országon, ami főként az M1-es és M5-ös autópályát és az M0-ás autóutat érinti. Péntek délután a fővárosból kivezető, kedd reggel pedig a bevezető utak forgalomnövekedésével kell számolni, emellett pedig a nagyobb városokat elkerülő utakon is több járműre lehet számítani.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ÁAK Zrt. felhívja az e-matricát vásárlók figyelmét, hogy a későbbi pótdíjfizetés elkerülése érdekében a vásárláskor pontosan adják meg a szükséges adatokat (rendszám, ország, díjkategória, érvényesség kezdete, érvényességi időtartam), és a végleges jóváhagyás előtt körültekintően ellenőrizzék azokat. Az összes értékesítési módnál lehetőség van arra, hogy a rögzített adatokat a végső jóváhagyás előtt módosítsák, illetve visszavonják. Fontos, hogy minden tranzakció esetében meg kell várni a visszaigazolást (hagyományos értékesítő helyen az ellenőrző szelvény vevői példányát, elektronikus értékesítő rendszernél a szolgáltató által küldött értesítést).

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?