Húsvéti forgalom az autópályákon

2010. április 1. 16:02

A közelgő húsvéti hosszú hétvége előtt a sorban állás elkerülése érdekében érdemes elővételben megváltani az úthasználati jogosultságot. Erre az ÁAK Zrt. közel 2100 értékesítési helyet számláló saját és viszonteladói hálózatán kívül többek között mobiltelefonon és interneten keresztül is lehetősége van az utazóknak.

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint az úgynevezett hosszú hétvégéken jelentős forgalomnövekedés figyelhető meg az e-matricák értékesítésének terén, így ezek az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ügyfélszolgálati irodáin és a viszonteladói hálózat egyes pontjainál sok esetben csak sorban állás árán szerezhetőek be. A Társaság a közelgő húsvéti hosszú hétvége kapcsán szeretné felhívni az utazóközönség figyelmét, hogy az úthasználati jogosultságot elővételben is meg lehet vásárolni, így elkerülhetővé válnak a tumultuózus jelenetek. Ezen kívül az ÁAK Zrt. virtuális e-matrica értékesítő rendszere négy alternatív lehetőséget biztosít a vásárlása:

- Interneten keresztül, (elővételben is)
- Bankkártyás fizetéssel mobiltelefonon keresztül, (elővételben is)
- Mobiltelefonról küldött SMS üzenet segítségével (mindhárom hazai szolgáltatónál elérhető),
- Telefonhívással.

A felsorolt megoldások segítségével az autósok gyorsan, kényelmesen és sorban állás nélkül juthatnak az úthasználati jogosultsághoz. Ezen felül az első két esetben az érvényességi idő kezdetét is megválaszthatják, így előre meg tudják vásárolni az e-matricákat, ami nagyban megkönnyíti a tervezett utazásokra való felkészülést. A szolgáltatókat, valamint a szolgáltatások leírását a www.autopalya.hu oldalon, az E-matrica & Díjfizetés Online vásárlás menüpont alatt lehet elérni.

A korábbi évekhez hasonlóan idén Húsvétkor is számítani lehet a magyarországi autópályák illetve határátkelők forgalmának jelentős növekedésére. A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások várhatóan csütörtök délután és hétfő este fognak nagy számban átutazni az országon, ami főként az M1-es és M5-ös autópályát és az M0-ás autóutat érinti. Péntek délután a fővárosból kivezető, kedd reggel pedig a bevezető utak forgalomnövekedésével kell számolni, emellett pedig a nagyobb városokat elkerülő utakon is több járműre lehet számítani.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ÁAK Zrt. felhívja az e-matricát vásárlók figyelmét, hogy a későbbi pótdíjfizetés elkerülése érdekében a vásárláskor pontosan adják meg a szükséges adatokat (rendszám, ország, díjkategória, érvényesség kezdete, érvényességi időtartam), és a végleges jóváhagyás előtt körültekintően ellenőrizzék azokat. Az összes értékesítési módnál lehetőség van arra, hogy a rögzített adatokat a végső jóváhagyás előtt módosítsák, illetve visszavonják. Fontos, hogy minden tranzakció esetében meg kell várni a visszaigazolást (hagyományos értékesítő helyen az ellenőrző szelvény vevői példányát, elektronikus értékesítő rendszernél a szolgáltató által küldött értesítést).

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?