36 °C Budapest

Nyolc év alatt 430 kilométer autópályát adtak át

Pénzcentrum
2010. március 30. 09:02

Több mint négyszáz kilométer hosszan adtak át autópálya-szakaszokat az elmúlt nyolc évben, a folyamatban lévő ügyek további több száz kilométer megépítéséről szólnak - írja a Napi Gazdaság.

A 2009-es takarékos évet követően ebben az évben az M6-os átadását követően több szalagátvágási ceremóniát is szerveznek. Sor kerülhet az M43-as több szakaszának átadására, valamint és az M0-s gödöllői bekötését is birtokba vehetik az autósok.

Az elmúlt nyolc év dömpingszerű autópálya-építésének eredménye 430 kilométer hosszú aszfaltcsík lett. A fejlesztéseknek köszönhetően az M7-es és M5-ös elér az országhatárig, az M3-as és M6-os pedig legalábbis megközelíti azt.

A körgyűrű java része elkészült, a keleti szektor megépítése mellett pedig a déli szektor bővítése is megtörtént. Az északi szektor fejlesztése folyik, a nyugati megépítésére azonban még nagyon sokat kell várni.

Vannak olyan szakaszok is, amelyek beruházási szakasza már előkészítés alatt áll. Ebbe a körbe tartozik az M43-as autópálya Makó és országhatár közti szakasza, amely 2012-ben készülhet el. Szintén előkészítési státusban van az M4-es Szolnok és országhatár közti 50 kilométeres szakasza, valamint az M3-as Vásárosnaményt Záhonnyal összekötő darabja.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az M8-as autóútként épül, a beruházás szintén az előkészítési szakaszban van. Itt összesen 320 kilométer hosszú új út megépítéséről van szó, amely Rábafüzestől vezetne Dunaújvároson át Szolnokra. Messze nincs ilyen szinten a harmadik gyűrűnek nevezett M9-es, a 300 kilométer hosszú autóút fejlesztése jelenleg a tervezési szakban van.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?