Nyolc év alatt 430 kilométer autópályát adtak át

Pénzcentrum
2010. március 30. 09:02

Több mint négyszáz kilométer hosszan adtak át autópálya-szakaszokat az elmúlt nyolc évben, a folyamatban lévő ügyek további több száz kilométer megépítéséről szólnak - írja a Napi Gazdaság.

A 2009-es takarékos évet követően ebben az évben az M6-os átadását követően több szalagátvágási ceremóniát is szerveznek. Sor kerülhet az M43-as több szakaszának átadására, valamint és az M0-s gödöllői bekötését is birtokba vehetik az autósok.

Az elmúlt nyolc év dömpingszerű autópálya-építésének eredménye 430 kilométer hosszú aszfaltcsík lett. A fejlesztéseknek köszönhetően az M7-es és M5-ös elér az országhatárig, az M3-as és M6-os pedig legalábbis megközelíti azt.

A körgyűrű java része elkészült, a keleti szektor megépítése mellett pedig a déli szektor bővítése is megtörtént. Az északi szektor fejlesztése folyik, a nyugati megépítésére azonban még nagyon sokat kell várni.

Vannak olyan szakaszok is, amelyek beruházási szakasza már előkészítés alatt áll. Ebbe a körbe tartozik az M43-as autópálya Makó és országhatár közti szakasza, amely 2012-ben készülhet el. Szintén előkészítési státusban van az M4-es Szolnok és országhatár közti 50 kilométeres szakasza, valamint az M3-as Vásárosnaményt Záhonnyal összekötő darabja.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az M8-as autóútként épül, a beruházás szintén az előkészítési szakaszban van. Itt összesen 320 kilométer hosszú új út megépítéséről van szó, amely Rábafüzestől vezetne Dunaújvároson át Szolnokra. Messze nincs ilyen szinten a harmadik gyűrűnek nevezett M9-es, a 300 kilométer hosszú autóút fejlesztése jelenleg a tervezési szakban van.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?