Zsákok és táskák a bicikliken: 55 millió Kaposszekcső és Dombóvár között

2010. március 5. 12:02

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter felavatta, majd kerékpárral végighajtott azon a közel egy kilométer hosszúságú, mintegy 55 millió forintból megépült kerékpárúton, amely hozzájárul a környezetkímélő közlekedés biztosításához Kaposszekcső és Dombóvár között. A beruházáshoz 46 millió forinttal járult hozzá az unió. A most átadott mintegy egy kilométer hosszú út a legutolsó szakasza annak az összesen öt kilométer hosszú kerékpárútnak, amely Dombóvárt köti össze Kaposszekcsővel.

"Tudom, hogy ez az út nem csak idegenforgalmi attrakció és nem csupán a sportolás kedvéért épült. Ezen az úton iskolába és munkába járnak majd. A bicikliken lesznek zsákok, szatyrok és táskák. Ezek az utak legalább olyan fontosak, mint az autópályák. Mert emberek tömege számára teszik lehetővé a közlekedés szabadságát."- mondta el Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter péntek délelőtt Kaposszekcsőn, amikor átadta azt a közel egy kilométer hosszú, mintegy 55 millió forintból megépült kerékpárutat, amely hozzájárul a környezetkímélő közlekedés biztosításához Kaposszekcső és Dombóvár között.

A miniszter elmondta azt is, hogy a kerékpárutak hossza a következő három évben megduplázódhat, s talán meg is háromszorozódhat. Kiépül egy országos törzshálózat, és rövidesen úgy lehet megközelíteni az ország szinte minden részét, mint ahogy a Balaton, a Velencei-tó, a Tisza-tó körül, és a Dunakanyarban, mindkét oldalon. Még ennél is nagyobb jelentősége van a kerékpározásnak a helyi közlekedésben. Ezeket a törekvéseket a zöldtárca is elkötelezetten támogatja a "Bringázz a munkába!", a Kerékpárbarát munkahelyet!" és a Kerékpárbarát település" mozgalmaival és pályázataival.

Szabó Imre kijelentette, hogy a kerékpározás terjedéséhez egyebek mellett arra van szükség, hogy kellő komolysággal kezeljük ezt a tömegközlekedési eszközt. Legyen természetes igény és mindenki számára megoldandó feladat, hogy legyenek biztonságos, veszélytelen, kerékpárutak, legyen a kerékpározásnak ipara és kereskedelme, hogy tisztességes áron juthasson hozzá mindenki ezekhez a korszerű eszközökhöz. A munkahelyeken legyenek őrzött kerékpártárolók, zuhanyozók, öltözők. A kormány és az Európai Unió ezeket a törekvéseket támogatja, az ilyen fejlesztéseknek van forrása. Ezeknek a gazdasági céloknak a megvalósítása a legjobban megtérülő beruházások közé tartozik.

A most megvalósult projekt a hivatásforgalmú és szabadidős kerékpározás biztonságos feltételeinek megteremtéséhez, Dombóvár és Kaposszekcső kerékpáros összeköttetésének kiépítéséhez, a környezetkímélő közlekedés feltételeinek biztosításához és a légszennyezettség csökkentéséhez járult hozzá. A most átadott mintegy egy kilométer hosszú út a legutolsó szakasza annak az összesen öt kilométer hosszú kerékpárútnak, amely Dombóvárt köti össze Kaposszekcsővel. Az út középszakaszán egy kerékpáros fedett pihenő is létesült, ahol a kerékpárok biztonságos tárolását egy rögzített kerékpártároló biztosítja.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A projekt összköltsége mintegy 55 millió forint mely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 46 millió forint vissza nem térítendő támogatásból és az önkormányzat közel 9 millió forint összegű önerejéből áll. Így a projekt 84,13 %-os támogatottsággal rendelkezik. A kaposszekcsői önkormányzat további tervei közt szerepel sövény telepítése és fák ültetése a kerékpárút mellett, valamint egy kis tűzrakó hely kialakítása és szeméttartó kihelyezése a kerékpáros pihenő mellett.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm