25 °C Budapest

Késik az óriás Auchan, de a Tesco belehúzott

Pénzcentrum
2010. március 25. 11:02

2010-ben újabb bevásárlóközpontok élezik tovább a kereskedelmi versenyt Pécsett. Bár korábban az Auchan látszott biztos befutónak a déli városrész új bevásárlóközpontjainak képzeletbeli versenyében, a Tesco már biztosan beelőzi a francia érdekeltségű hálózat pécsi fejlesztését.

A bama.hu információi szerint megkezdődött a negyedik pécsi Tesco áruház építése, aminek köszönhetően várhatóan még az év vége előtt átadják az új bevásárlóközpontot.

Az Auchan tavaly óta halogatja a pécsi fejlesztése indítását, ugyanakkor az áruház építésére kiszemelt terület előkészítettsége bármikor lehetővé teszi a beruházás megkezdését. A lap úgy tudja, a cég Pécsett a legnagyobb vidéki áruházát építi meg. A földmunkákat követően az év második felében kezdődhet az építkezés, aminek eredményeként jövő év tavaszára elkészülhet az új áruház.

Elhelyezkedését tekintve a két új bevásárló központ egyértelműen a közelben becsatlakozó autópályáról eredő átmenő forgalomra számít, ráadásul a város lakóövezete sem igazán terjeszkedhet más irányba, mint dél felé. A belváros régóta telítettnek mondott kereskedelmi felhozatalában egy nyitott kérdés maradt, az OBI tervezett beruházása: eddig engedélyezési problémák miatt akadt el a távolsági buszpályaudvar melletti fejlesztés. A hírek szerint azonban több hazai befektetőcsoport is érdeklődik a terület hasznosítása iránt.

A belterületeken - vélhetően a kisebb rendelkezésre álló telkek miatt - a kisebb alapterületű üzletekkel rendelkező hálózatok, mint a Lidl, Aldi, Penny Market terjeszkednek, amelyek összességében már több mint tíz egységgel rendelkeznek a városban.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?