-1 °C Budapest

Óriási dugó! Kígyózó sorok, kígyózó környezetvédők

2009. november 18. 19:02

Egyre indulatosabbak az ingázó autósok és a közeli nagyváros kereskedői, mivel egy 10 kilométeres szakaszon félpályás útlezárás lassítja a forgalmat a védetté nyilvánított hüllők átköltöztetése miatt. A dél-angol Bournemouth felé vezető A 338-as főút keresztezi a ritka gyíkok és kígyók vándorlási útját, az átkelésben állatvédők segédkeznek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Az ingázók és az áruszállítók napi szinten több órás várakozásba is beleszaladhatnak, mivel az érintett szakaszon egymást érik az autók.


Forrás: Daily Mail

A városban működő boltok és áruházak vezetői szerint a 8 héten át tartó forgalomkorlátozás miatt az emberek közül sokan inkább útra sem kelnek, ami óriási veszteségeket okozhat a karácsonyi időszakban.

A kereskedők szerint a karácsonyi bevásárló szezon utáni hetekre kellett volna halasztani az átköltöztetést, de az állatvédők elmondták, hogy ez lehetetlen.

A hüllőket még azelőtt biztonságba kell helyezni, hogy elfoglalják a téli búvóhelyüket. A lelkiismeretes munka végrehajtása törvényi kötelezettség, mivel ezeket az állatokat a szigetországban és a kontinensen is védettnek nyilvánították.


Az egyik veszélyeztetett gyíkfaj

Nehéz kérdés, hogy össze lehet-e vetni egy több ezer autós kényelmetlenségével és számos kereskedő veszteségével járó műveletet néhány hüllő életével, de erre a választ a jogszabályok között kell megkeresni. Az üggyel kapcsolatban internetes fórum is indult, ahol az indulatos autósok értetlenségüknek adtak hangot.

Sokak szerint indokolatlan az ilyen hosszan történő lezárás, mivel az állatok vándorlási útvonala csak 100-150 méter széles. Mások szerint a döntéshozó hivatalnokoknak nem forog veszélyben a széke és a megélhetése, ezért támogatták az útlezárást. Az állatvédők elmondták, hogy megértik az emberek elégedetlenségét, de országszerte ebben a megyében található meg mindkét faj a legnagyobb egyedszámban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?