22 °C Budapest

Óriási dugó! Kígyózó sorok, kígyózó környezetvédők

2009. november 18. 19:02

Egyre indulatosabbak az ingázó autósok és a közeli nagyváros kereskedői, mivel egy 10 kilométeres szakaszon félpályás útlezárás lassítja a forgalmat a védetté nyilvánított hüllők átköltöztetése miatt. A dél-angol Bournemouth felé vezető A 338-as főút keresztezi a ritka gyíkok és kígyók vándorlási útját, az átkelésben állatvédők segédkeznek.

Az ingázók és az áruszállítók napi szinten több órás várakozásba is beleszaladhatnak, mivel az érintett szakaszon egymást érik az autók.


Forrás: Daily Mail

A városban működő boltok és áruházak vezetői szerint a 8 héten át tartó forgalomkorlátozás miatt az emberek közül sokan inkább útra sem kelnek, ami óriási veszteségeket okozhat a karácsonyi időszakban.

A kereskedők szerint a karácsonyi bevásárló szezon utáni hetekre kellett volna halasztani az átköltöztetést, de az állatvédők elmondták, hogy ez lehetetlen.

A hüllőket még azelőtt biztonságba kell helyezni, hogy elfoglalják a téli búvóhelyüket. A lelkiismeretes munka végrehajtása törvényi kötelezettség, mivel ezeket az állatokat a szigetországban és a kontinensen is védettnek nyilvánították.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Az egyik veszélyeztetett gyíkfaj

Nehéz kérdés, hogy össze lehet-e vetni egy több ezer autós kényelmetlenségével és számos kereskedő veszteségével járó műveletet néhány hüllő életével, de erre a választ a jogszabályok között kell megkeresni. Az üggyel kapcsolatban internetes fórum is indult, ahol az indulatos autósok értetlenségüknek adtak hangot.

Sokak szerint indokolatlan az ilyen hosszan történő lezárás, mivel az állatok vándorlási útvonala csak 100-150 méter széles. Mások szerint a döntéshozó hivatalnokoknak nem forog veszélyben a széke és a megélhetése, ezért támogatták az útlezárást. Az állatvédők elmondták, hogy megértik az emberek elégedetlenségét, de országszerte ebben a megyében található meg mindkét faj a legnagyobb egyedszámban.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM