26 °C Budapest

2013-tól jöhet a dugódíj?

Pénzcentrum
2009. október 7. 08:47

Budapesten 2013. január elsejétől lehet dugódíjat bevezetni. Az előzetes megvalósítási tanulmány év végéig készül el - írja a Népszabadság.

A főpolgármesteri kabinet tegnapi ülésén elmondták, hogy a behajtási rendszer bevezetésétől a torlódások csökkenését, levegőminőség javulását, valamint a tömeg-, illetve kerékpáros közlekedés javulását várják.

Az M0-ás körgyűrűn, a Hungária körúton és a Nagykörúton belül is kialakítható a behajtási zóna. Feltétele ennek a 4-es metró elkészülte, az 1-es és 3-as villamos vonalainak meghosszabbítása, és P+R parkolók kiépítése.

Becslések szerint a behajtási zónák kialakítása 39 milliárd forintba kerülne, amely a befolyó díjakból néhány év alatt megtérülne. A behajtási díj ugyanis a bkv-jegy árával állna összhangban, de az autó környezetvédelmi besorolása és a napszak is befolyásolná.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm