0 °C Budapest

Dugóveszély! Az M0-M5 találkozása lehet a hétvégi gócpont

2009. október 8. 18:02

Tereléssel járó felújítási munkálatok zajlanak az október 9-11., valamint az október 16-18. közé eső hétvégéken az M0-s autóút és az M5-ös autópálya soroksári csomópontjában.

A tervek szerint holnap (október 9-én) az esti órákban veszi kezdetét az M0-s autóút és az M5-ös autópálya közös, soroksári csomópontjának felújítása. Az M0-s 28. számú, illetve az M5-ös 18. számú csomópontjának számító létesítmény két ágának rekonstrukciója a tervek szerint két ütemben valósul meg. Az első ütem október 9-én este 21 órától október 11-én este 21 óráig, a második október 16-án este 21 órától október 18-án este 21 óráig tart (a felsorolt időpontok az időjárás függvényében változhatnak).

A munkálatok során az M0-s autóútról Budapest-centrum felé vezető és az M5-ös bal (Budapest irányába haladó) pályájáról az M0-s felé vezető ágat egyszerre zárják le és újítják fel (burkolatcsere, a vízelvezető rendszer karbantartása, helyenként szalagkorlátcsere). A forgalmat az előbbi esetében az M5 autópálya díjmentesen igénybe vehető szakaszára terelik (Szeged felé), ahonnan az M0/M5 gyáli csomópontjában lehet visszafordulni Budapest irányába - az utóbbi esetben a 15. km-szelvényben található csomópontban, a bevásárlóközpontnál megfordulva lehet ráhajtani az M0-sra.

A lezárásokról és a kijelölt terelőutakról a beruházás valamennyi fázisában sárga irányjelző táblák adnak tájékoztatást a döntési pontoknál.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 9. 19:21
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm