Józsefváros leválik a Centrumról: saját kézben a kerékbilincselés

2009. november 4. 18:02

A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete a mai ülésén úgy döntött, hogy felmondja a kerékbilincselés ellátására a Centrummal kötött szerződést és a továbbiakban a saját intézményével, a Józsefvárosi Közterület-felügyelettel látja el ezt a feladatot.

Az önkormányzat átláthatóbb és anyagilag is előnyösebb működést vár a döntéstől. Az eddig bevételek kétszeresével számolnak, így évente 30 millió forinttal több maradhat Józsefvárosnál. A többletpénzt első körben a köztisztaság javítására kívánják fordítani.

Az önkormányzatot eddig a kerékbilincselésből származó bevételek 30 %-a illette meg, a bevétel 70 %-a a Centrumnál maradt. Az évi 100 milliós bevételből ennek megfelelően csak 30 millió forint folyt vissza az önkormányzathoz.

A Józsefvárosi Közterület-felügyeletnél 8 álláshelyet hoznak létre és 2 gépjárművet szereznek be a kerékbilincselési feladatok ellátására.

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem