26 °C Budapest

Kerékbilincs-ügy: hallgat a Centrum vezér-helyettese

2009. augusztus 18. 08:47

A Budapesti Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a Centrum Parkoló Kft. vezérigazgató-helyettesét a terézvárosi kerékbilincs ügyben. Vele együtt már három gyanúsítottja van a vesztegetésnek.

A fővárosi parkolási társaság helyettes vezetőjét hivatali helyzettel való visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntettével gyanúsítják, amiért augusztus 10-én reggel 215 ezer forintot adott át a társaság székhelyén az ügy másik gyanúsítottjának, a kerületi közterület-felügyelet vezetőjének.

A vesztegetéssel a felügyelet embereit arra ösztönözték, hogy még több kerékbilincset helyezzenek el a parkoló autókon. A helyettes vezető nem tett vallomást és mivel nem vették őrizetbe, ezért szabadon távozhatott.

Az előzetesbe helyezett közterület-felügyeletes vezető a becslések szerint a bilincselések számától függően havonta 500-800 ezer forint közötti összeget kapott zsebbe, amiből jutott a beosztottaknak is.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm