21 °C Budapest

Kerékbilincs: újabb botrány!

Pénzcentrum
2009. augusztus 28. 09:32

A Fővárosi Közterület-felügyelet a lehető legtöbb kerékbilincs feltételére és az ezzel járó pluszbírság behajtására utasította munkatársait -írja a Magyar Nemzet.

A dokumentumban rögzített utasítás szerint a szabálysértést észlelve a közterület-felügyelőknek először az ügyeleten keresztül érdeklődnie kell, hogy van-e megfelelő kapacitása a kerékbilincselőknek. Ha van, akkor a kerékbilincselők kiérkezéséig biztosítani kell a helyszínt. A távolléti helyszíni bírság pedig csak akkor alkalmazható, ha a kerékbilincselésre nincs kapacitás.

A felügyelőknek azonban -a jogszabályok szerint- kötelességük lenne azonnal önállóan intézkedniük, ha szabálysértést észlelnek, és nem kellene várniuk a vészhelyzeti információs központ válaszára és a bilincselők kiérkezésére.

A közterület-felügyeletről szóló törvény kimondja: a lehetséges intézkedések közül azt kellene választani, amely az intézkedésben érintettre a legkevesebb korlátozással, sérelemmel vagy egyéb szankcióval jár. A kerékbilincs alkalmazása azonban a legvégső és legdrágább büntetés kiszabását jelenti.

A Magyar Nemzet információi szerint a Fővárosi Közterület-felügyeletnek napi 4-500 ezer forintos bevétele származik a kerékbilincselésből, ami éves szinten több mint százmillió forintot jelent.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05