15 °C Budapest

Elértük a válság mélyét: már hitelre is kaphatók a Lamborghinik

2009. október 14. 18:02

A Lamborghini bejelentette, ezentúl alacsony kamatozású finanszírozás keretében elérhetőbbé teszi csúcskategóriás modelljeit az Egyesült Államokban - írja a MotorAuthority.

A patinás olasz sportkocsigyártó, a Lamborghini, a luxusautó finanszírozásra specializálódott Woodside Credit-tel és a Volkswagen Credit Inc.-vel karöltve alacsony kamatozású autóhitelekkel népszerűsíti legfrissebb csúcsmodelljeit, a Murcielago LP640 Coupe-t és a Roadster-t. Az autóért több mint 350 ezer dollárt (kb. 63 millió forint) kell kifizetni vásárláskor, a mostani ajánlattal azonban az ennél szerényebb költségvetéssel rendelkező Lamborghini rajongók előtt is megnyílik a lehetőség az álmaik autójának megvásárlására.

Forrás: MotorAuthority.com


A méregdrága luxusautó menetteljesítményei káprázatosak. A 6,5 literes, 12 hengeres motorral szerelt modell álló helyzetből 3,4 másodperc alatt éri el az 100 km/h-s tempót, a végsebessége pedig 330 km/h. A Murcielago a legendás Diablo utódja, 2001 óta gyártják, és eddig mindössze valamivel több, mint 3000 darabot építettek belőle.

A finanszírozáshoz az Egyesült Államokban széleskörűen használt 300-850 pontig terjedő FICO hitelminősítési skálán kell az ügyfeleknek legalább 700 pontot elérniük. Amennyiben ezt a követelményt teljesíti a vásárló, úgy 10%-os önerő megfizetése és 5,99%-os éves kamat mellett akár 12 éves részletre is megvásárolhatja az autót. Kamatmentes részletre is elvihetik a sportkocsikat azok az ügyfelek, akik hitelminősítési pontszáma meghaladja a 740-et, 10%-nál nagyobb indulódíjat fizetnek, és legfeljebb 5 éves futamidőt választanak.

Magyarországon a fenti feltételekkel csak a szokásosnál szigorúbb tőkekövetelmények mellett finanszírozhatnának Lamborghiniket és más autómárkákat a pénzügyi vállalkozások. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ugyanis az idén év elején életbe léptette a referencia autófinanszírozási konstrukcióját, ami legalább 20%-os kezdőrészletet vár el, és legfeljebb 96 hónapos (8 éves) futamidőt enged meg.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem