25 °C Budapest

Elértük a válság mélyét: már hitelre is kaphatók a Lamborghinik

2009. október 14. 18:02

A Lamborghini bejelentette, ezentúl alacsony kamatozású finanszírozás keretében elérhetőbbé teszi csúcskategóriás modelljeit az Egyesült Államokban - írja a MotorAuthority.

A patinás olasz sportkocsigyártó, a Lamborghini, a luxusautó finanszírozásra specializálódott Woodside Credit-tel és a Volkswagen Credit Inc.-vel karöltve alacsony kamatozású autóhitelekkel népszerűsíti legfrissebb csúcsmodelljeit, a Murcielago LP640 Coupe-t és a Roadster-t. Az autóért több mint 350 ezer dollárt (kb. 63 millió forint) kell kifizetni vásárláskor, a mostani ajánlattal azonban az ennél szerényebb költségvetéssel rendelkező Lamborghini rajongók előtt is megnyílik a lehetőség az álmaik autójának megvásárlására.

Forrás: MotorAuthority.com


A méregdrága luxusautó menetteljesítményei káprázatosak. A 6,5 literes, 12 hengeres motorral szerelt modell álló helyzetből 3,4 másodperc alatt éri el az 100 km/h-s tempót, a végsebessége pedig 330 km/h. A Murcielago a legendás Diablo utódja, 2001 óta gyártják, és eddig mindössze valamivel több, mint 3000 darabot építettek belőle.

A finanszírozáshoz az Egyesült Államokban széleskörűen használt 300-850 pontig terjedő FICO hitelminősítési skálán kell az ügyfeleknek legalább 700 pontot elérniük. Amennyiben ezt a követelményt teljesíti a vásárló, úgy 10%-os önerő megfizetése és 5,99%-os éves kamat mellett akár 12 éves részletre is megvásárolhatja az autót. Kamatmentes részletre is elvihetik a sportkocsikat azok az ügyfelek, akik hitelminősítési pontszáma meghaladja a 740-et, 10%-nál nagyobb indulódíjat fizetnek, és legfeljebb 5 éves futamidőt választanak.

Magyarországon a fenti feltételekkel csak a szokásosnál szigorúbb tőkekövetelmények mellett finanszírozhatnának Lamborghiniket és más autómárkákat a pénzügyi vállalkozások. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ugyanis az idén év elején életbe léptette a referencia autófinanszírozási konstrukcióját, ami legalább 20%-os kezdőrészletet vár el, és legfeljebb 96 hónapos (8 éves) futamidőt enged meg.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?