1 °C Budapest

Elértük a válság mélyét: már hitelre is kaphatók a Lamborghinik

2009. október 14. 18:02

A Lamborghini bejelentette, ezentúl alacsony kamatozású finanszírozás keretében elérhetőbbé teszi csúcskategóriás modelljeit az Egyesült Államokban - írja a MotorAuthority.

A patinás olasz sportkocsigyártó, a Lamborghini, a luxusautó finanszírozásra specializálódott Woodside Credit-tel és a Volkswagen Credit Inc.-vel karöltve alacsony kamatozású autóhitelekkel népszerűsíti legfrissebb csúcsmodelljeit, a Murcielago LP640 Coupe-t és a Roadster-t. Az autóért több mint 350 ezer dollárt (kb. 63 millió forint) kell kifizetni vásárláskor, a mostani ajánlattal azonban az ennél szerényebb költségvetéssel rendelkező Lamborghini rajongók előtt is megnyílik a lehetőség az álmaik autójának megvásárlására.

Forrás: MotorAuthority.com


A méregdrága luxusautó menetteljesítményei káprázatosak. A 6,5 literes, 12 hengeres motorral szerelt modell álló helyzetből 3,4 másodperc alatt éri el az 100 km/h-s tempót, a végsebessége pedig 330 km/h. A Murcielago a legendás Diablo utódja, 2001 óta gyártják, és eddig mindössze valamivel több, mint 3000 darabot építettek belőle.

A finanszírozáshoz az Egyesült Államokban széleskörűen használt 300-850 pontig terjedő FICO hitelminősítési skálán kell az ügyfeleknek legalább 700 pontot elérniük. Amennyiben ezt a követelményt teljesíti a vásárló, úgy 10%-os önerő megfizetése és 5,99%-os éves kamat mellett akár 12 éves részletre is megvásárolhatja az autót. Kamatmentes részletre is elvihetik a sportkocsikat azok az ügyfelek, akik hitelminősítési pontszáma meghaladja a 740-et, 10%-nál nagyobb indulódíjat fizetnek, és legfeljebb 5 éves futamidőt választanak.

Magyarországon a fenti feltételekkel csak a szokásosnál szigorúbb tőkekövetelmények mellett finanszírozhatnának Lamborghiniket és más autómárkákat a pénzügyi vállalkozások. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ugyanis az idén év elején életbe léptette a referencia autófinanszírozási konstrukcióját, ami legalább 20%-os kezdőrészletet vár el, és legfeljebb 96 hónapos (8 éves) futamidőt enged meg.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm