7 °C Budapest

Elértük a válság mélyét: már hitelre is kaphatók a Lamborghinik

2009. október 14. 18:02

A Lamborghini bejelentette, ezentúl alacsony kamatozású finanszírozás keretében elérhetőbbé teszi csúcskategóriás modelljeit az Egyesült Államokban - írja a MotorAuthority.

A patinás olasz sportkocsigyártó, a Lamborghini, a luxusautó finanszírozásra specializálódott Woodside Credit-tel és a Volkswagen Credit Inc.-vel karöltve alacsony kamatozású autóhitelekkel népszerűsíti legfrissebb csúcsmodelljeit, a Murcielago LP640 Coupe-t és a Roadster-t. Az autóért több mint 350 ezer dollárt (kb. 63 millió forint) kell kifizetni vásárláskor, a mostani ajánlattal azonban az ennél szerényebb költségvetéssel rendelkező Lamborghini rajongók előtt is megnyílik a lehetőség az álmaik autójának megvásárlására.

Forrás: MotorAuthority.com


A méregdrága luxusautó menetteljesítményei káprázatosak. A 6,5 literes, 12 hengeres motorral szerelt modell álló helyzetből 3,4 másodperc alatt éri el az 100 km/h-s tempót, a végsebessége pedig 330 km/h. A Murcielago a legendás Diablo utódja, 2001 óta gyártják, és eddig mindössze valamivel több, mint 3000 darabot építettek belőle.

A finanszírozáshoz az Egyesült Államokban széleskörűen használt 300-850 pontig terjedő FICO hitelminősítési skálán kell az ügyfeleknek legalább 700 pontot elérniük. Amennyiben ezt a követelményt teljesíti a vásárló, úgy 10%-os önerő megfizetése és 5,99%-os éves kamat mellett akár 12 éves részletre is megvásárolhatja az autót. Kamatmentes részletre is elvihetik a sportkocsikat azok az ügyfelek, akik hitelminősítési pontszáma meghaladja a 740-et, 10%-nál nagyobb indulódíjat fizetnek, és legfeljebb 5 éves futamidőt választanak.

Magyarországon a fenti feltételekkel csak a szokásosnál szigorúbb tőkekövetelmények mellett finanszírozhatnának Lamborghiniket és más autómárkákat a pénzügyi vállalkozások. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ugyanis az idén év elején életbe léptette a referencia autófinanszírozási konstrukcióját, ami legalább 20%-os kezdőrészletet vár el, és legfeljebb 96 hónapos (8 éves) futamidőt enged meg.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem