-2 °C Budapest

Befektetés: így kereshetsz 30 milliót egy év alatt!

2009. szeptember 1. 10:32

Egy brit üzletember 100 ezer fontot, azaz 31 millió forintot keresett kevesebb mint egy év alatt egy ügyes pénzügyi megoldással. Igazán hasznos befektetést talált: vett egy Ferrarit, amit néhány hónap múlva tovább értékesített.

Egy brit üzletember kreatív befektetéssel tett tanúbizonyságot arról, hogy a válság nem is olyan súlyos, mint azt sokan hiszik. A férfi -akinek a nevét nem szellőztették meg a brit lapok- tavaly vásárolt egy különleges, 2004-es Ferrari Enzot. A luxus-sportkocsi ára akkor 625 ezer font (190 millió forint) volt.

A befektető hozzá sem nyúlt a kocsihoz, egy évig garázsban tartotta a járművet. Nemrégiben pedig eladta a csodakocsit, méghozzá a kereskedőnek, akitől tavaly vette. Az eladási ár ezúttal azonban 735 ezer font (220 millió forint) volt, így az ügyes spekuláns 100 ezer fontot -mintegy 30 millió forintot- keresett.

Fotó: hyts.hu


Szakértők szerint a luxusautók manapság ugyanolyan, hosszú távú stabil befektetést jelentenek, mint az ékszerek, vagy a műkincsek. A különleges kiadású, limitált szériás Aston Martinok, Lamborghinik és Ferrarik akár több tízmillió forinttal is többet érhetnek tavalyi áruknál.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem