28 °C Budapest

Befektetés: így kereshetsz 30 milliót egy év alatt!

2009. szeptember 1. 10:32

Egy brit üzletember 100 ezer fontot, azaz 31 millió forintot keresett kevesebb mint egy év alatt egy ügyes pénzügyi megoldással. Igazán hasznos befektetést talált: vett egy Ferrarit, amit néhány hónap múlva tovább értékesített.

Egy brit üzletember kreatív befektetéssel tett tanúbizonyságot arról, hogy a válság nem is olyan súlyos, mint azt sokan hiszik. A férfi -akinek a nevét nem szellőztették meg a brit lapok- tavaly vásárolt egy különleges, 2004-es Ferrari Enzot. A luxus-sportkocsi ára akkor 625 ezer font (190 millió forint) volt.

A befektető hozzá sem nyúlt a kocsihoz, egy évig garázsban tartotta a járművet. Nemrégiben pedig eladta a csodakocsit, méghozzá a kereskedőnek, akitől tavaly vette. Az eladási ár ezúttal azonban 735 ezer font (220 millió forint) volt, így az ügyes spekuláns 100 ezer fontot -mintegy 30 millió forintot- keresett.

Fotó: hyts.hu


Szakértők szerint a luxusautók manapság ugyanolyan, hosszú távú stabil befektetést jelentenek, mint az ékszerek, vagy a műkincsek. A különleges kiadású, limitált szériás Aston Martinok, Lamborghinik és Ferrarik akár több tízmillió forinttal is többet érhetnek tavalyi áruknál.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?