Befektetés: így kereshetsz 30 milliót egy év alatt!

2009. szeptember 1. 10:32

Egy brit üzletember 100 ezer fontot, azaz 31 millió forintot keresett kevesebb mint egy év alatt egy ügyes pénzügyi megoldással. Igazán hasznos befektetést talált: vett egy Ferrarit, amit néhány hónap múlva tovább értékesített.

Egy brit üzletember kreatív befektetéssel tett tanúbizonyságot arról, hogy a válság nem is olyan súlyos, mint azt sokan hiszik. A férfi -akinek a nevét nem szellőztették meg a brit lapok- tavaly vásárolt egy különleges, 2004-es Ferrari Enzot. A luxus-sportkocsi ára akkor 625 ezer font (190 millió forint) volt.

A befektető hozzá sem nyúlt a kocsihoz, egy évig garázsban tartotta a járművet. Nemrégiben pedig eladta a csodakocsit, méghozzá a kereskedőnek, akitől tavaly vette. Az eladási ár ezúttal azonban 735 ezer font (220 millió forint) volt, így az ügyes spekuláns 100 ezer fontot -mintegy 30 millió forintot- keresett.

Fotó: hyts.hu


Szakértők szerint a luxusautók manapság ugyanolyan, hosszú távú stabil befektetést jelentenek, mint az ékszerek, vagy a műkincsek. A különleges kiadású, limitált szériás Aston Martinok, Lamborghinik és Ferrarik akár több tízmillió forinttal is többet érhetnek tavalyi áruknál.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?