A hajdani Merkur forgalmáról csak álmodnak a mai autóértékesítők

2009. szeptember 29. 11:02

A keleti blokk országaiból érkező járművek elosztására 1964-ben hozták létre a Merkur Személygépkocsi Értékesítő Vállalatot. A cég működésének 25 éve alatt évente átlagosan 150 ezer új autót értékesítettek, 2009-ben jó, ha 80 ezer új személygépkocsit és kis-haszongépjárművet sikerül értékesíteni - írja az Autósvilág.

A kereslet és a lakossági igények jóval meghaladták a kizárólag szocialista márkákból álló autókínálatot, de nyugati autókkal csak elvétve lehetett találkozni az utakon. Az 1989-ig működő Merkur statisztikáit a rendszerváltás után csak 2001-ben sikerült utolérni, majd az azt követő években túlszárnyalni. A keleti autóipar remekeire 10 % előleget kellett befizetni, a várakozási idő innen kezdve akár 2-5 év is lehetett (a Skoda egy év alatt, a Dacia egy éven belül megjött).

Skoda (Forrás: Autósvilág)

Az átvétel napján megindult a roham az autókért, a kívánt színért sokszor meg kellett vesztegetni az illetékeseket. Ha elfogyott az adott színű autó és a vevő nem érte be másikkal, akkor hónapokkal meghosszabbodott a várakozás.Az 1988-as statisztikák szerint 360 ezren vártak új autóra, miközben hazánk csak 124 ezer járművet importált abban az évben.

A 60-as és 70-es években igazi kincs volt az autó, a tulajdonosok sokkal jobban vigyáztak a járművekre, mint manapság. 1973-ban 380 ezer autó futott az utakon, a tulajdonosok a járművek 39 %-ára kötöttek casco biztosítást. Mára majdnem kilencszer ennyi autót tartanak nyilván, cascóval kevesebb, mint egyharmaduk rendelkezik.

Dacia (Forrás: Autósvilág)

Ár szempontjából a két végletet a Trabant és a Zsiguli jelentette, a Skoda és a Dacia a rövidebb várakozási idő és a kedvezőbb ár miatt volt népszerű. A kilencvenes években beindult a gépjárműpark cseréje, a nyugati autók vették át a főszerepet. 1990-ben a keleti márkák aránya 94 % volt, ami egy évtized alatt 50 %-ra csökkent, ma 15 % alatti.

A keleti autók átlagéletkora 23 év, a statisztikák szerint még mintegy 150 ezer Lada és Zsiguli, valamint 55 ezer Trabant koptatja az utakat.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?