150 milliós profitot hozott a Sziget

2009. augusztus 18. 15:02

150 millió forint feletti profittal zárt a Sziget, így az idei szezon rendezvényei az előzetes kalkulációk szerint összességében 350-400 millió forint körüli eredményt termeltek a szervezőknek- tette közzé az econet.hu.

Mindeközben Gerendai Károly horvátországi fesztivál megrendezésén töri a fejét, akár már jövőre startolhat az új rendezvény.

A Sziget Fesztivál ennek köszönhetően és a szponzorációs bevételek visszaesése ellenére a rendezvényt követő első számítások szerint 150 millió forintot meghaladó plusszal zárt, ami mintegy 50 százalékos növekedést jelent 2008-hoz képest. A 2009. augusztus 11-én megrendezésre került Zene a Rasszizmus ellen című programsorozat ugyanakkor nem termelte ki a ráfordításokat, így az némiképp csökkenteni fogja a Fesztivál pozitív eredményét.

A Sziget Fesztivál zárásával véget ért a Sziget nyári fesztiválszervező munkája, ősztől a cég a jövő évi rendezvényeket készíti majd elő. Az idei szezon rendezvényei az előzetes kalkulációk szerint összességében 350-400 millió forint körüli eredményt termeltek (a Sziget Kft jelenleg a Volt Fesztivál és a Balaton Sound eredményének 50 százaléka illeti meg!), ami az econet.hu közleménye szerint jól mutatja, hogy a Sziget üzleti modellje a gazdasági válság körülményei között is működőképes.

 

Jön az Adria Sound?

Mindeközben a Népszabadság mai száma Gerendai Károlyra hivatkozva azt írja, hogy a tulajdonosok (köztük az econet.hu) talán vesznek fel majd osztalékot a cégből, de várhatóan a terjeszkedésre is tesznek majd félre.

Valószínű ugyanis, hogy új fesztivál szervezésébe fognak Horvátországban: az Adriai Tenger partján egy a Balaton Sound-hoz hasonló prémium rendezvényt indítanának.

A fesztivált akár már jövő nyáron tető alá hozhatják, de egyelőre semmi sem biztos. A lehetséges helyszínek között szóba kerültek a szlovén határ menti területek, de Split és Zadar térsége éppúgy megfelelő lenne. A lényeg az autópálya közelsége és a kiváló tömegközlekedés.

Gerendai ugyanakkor maga is figyelmeztetett, hogy eddigi egyetlen külföldi fesztiváljuk még mindig veszteséges.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?