150 milliós profitot hozott a Sziget

2009. augusztus 18. 15:02

150 millió forint feletti profittal zárt a Sziget, így az idei szezon rendezvényei az előzetes kalkulációk szerint összességében 350-400 millió forint körüli eredményt termeltek a szervezőknek- tette közzé az econet.hu.

Mindeközben Gerendai Károly horvátországi fesztivál megrendezésén töri a fejét, akár már jövőre startolhat az új rendezvény.

A Sziget Fesztivál ennek köszönhetően és a szponzorációs bevételek visszaesése ellenére a rendezvényt követő első számítások szerint 150 millió forintot meghaladó plusszal zárt, ami mintegy 50 százalékos növekedést jelent 2008-hoz képest. A 2009. augusztus 11-én megrendezésre került Zene a Rasszizmus ellen című programsorozat ugyanakkor nem termelte ki a ráfordításokat, így az némiképp csökkenteni fogja a Fesztivál pozitív eredményét.

A Sziget Fesztivál zárásával véget ért a Sziget nyári fesztiválszervező munkája, ősztől a cég a jövő évi rendezvényeket készíti majd elő. Az idei szezon rendezvényei az előzetes kalkulációk szerint összességében 350-400 millió forint körüli eredményt termeltek (a Sziget Kft jelenleg a Volt Fesztivál és a Balaton Sound eredményének 50 százaléka illeti meg!), ami az econet.hu közleménye szerint jól mutatja, hogy a Sziget üzleti modellje a gazdasági válság körülményei között is működőképes.

 

Jön az Adria Sound?

Mindeközben a Népszabadság mai száma Gerendai Károlyra hivatkozva azt írja, hogy a tulajdonosok (köztük az econet.hu) talán vesznek fel majd osztalékot a cégből, de várhatóan a terjeszkedésre is tesznek majd félre.

Valószínű ugyanis, hogy új fesztivál szervezésébe fognak Horvátországban: az Adriai Tenger partján egy a Balaton Sound-hoz hasonló prémium rendezvényt indítanának.

A fesztivált akár már jövő nyáron tető alá hozhatják, de egyelőre semmi sem biztos. A lehetséges helyszínek között szóba kerültek a szlovén határ menti területek, de Split és Zadar térsége éppúgy megfelelő lenne. A lényeg az autópálya közelsége és a kiváló tömegközlekedés.

Gerendai ugyanakkor maga is figyelmeztetett, hogy eddigi egyetlen külföldi fesztiváljuk még mindig veszteséges.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?