150 milliós profitot hozott a Sziget

2009. augusztus 18. 15:02

150 millió forint feletti profittal zárt a Sziget, így az idei szezon rendezvényei az előzetes kalkulációk szerint összességében 350-400 millió forint körüli eredményt termeltek a szervezőknek- tette közzé az econet.hu.

Mindeközben Gerendai Károly horvátországi fesztivál megrendezésén töri a fejét, akár már jövőre startolhat az új rendezvény.

A Sziget Fesztivál ennek köszönhetően és a szponzorációs bevételek visszaesése ellenére a rendezvényt követő első számítások szerint 150 millió forintot meghaladó plusszal zárt, ami mintegy 50 százalékos növekedést jelent 2008-hoz képest. A 2009. augusztus 11-én megrendezésre került Zene a Rasszizmus ellen című programsorozat ugyanakkor nem termelte ki a ráfordításokat, így az némiképp csökkenteni fogja a Fesztivál pozitív eredményét.

A Sziget Fesztivál zárásával véget ért a Sziget nyári fesztiválszervező munkája, ősztől a cég a jövő évi rendezvényeket készíti majd elő. Az idei szezon rendezvényei az előzetes kalkulációk szerint összességében 350-400 millió forint körüli eredményt termeltek (a Sziget Kft jelenleg a Volt Fesztivál és a Balaton Sound eredményének 50 százaléka illeti meg!), ami az econet.hu közleménye szerint jól mutatja, hogy a Sziget üzleti modellje a gazdasági válság körülményei között is működőképes.

 

Jön az Adria Sound?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mindeközben a Népszabadság mai száma Gerendai Károlyra hivatkozva azt írja, hogy a tulajdonosok (köztük az econet.hu) talán vesznek fel majd osztalékot a cégből, de várhatóan a terjeszkedésre is tesznek majd félre.

Valószínű ugyanis, hogy új fesztivál szervezésébe fognak Horvátországban: az Adriai Tenger partján egy a Balaton Sound-hoz hasonló prémium rendezvényt indítanának.

A fesztivált akár már jövő nyáron tető alá hozhatják, de egyelőre semmi sem biztos. A lehetséges helyszínek között szóba kerültek a szlovén határ menti területek, de Split és Zadar térsége éppúgy megfelelő lenne. A lényeg az autópálya közelsége és a kiváló tömegközlekedés.

Gerendai ugyanakkor maga is figyelmeztetett, hogy eddigi egyetlen külföldi fesztiváljuk még mindig veszteséges.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem