17 °C Budapest

Este 11 után olcsóbb lesz a Sziget-jegy

2009. április 3. 09:45

A gazdasági krízist a koncertszervezőkhöz hasonlóan a legnagyobb hazai könnyűzenei fesztivál gazdái is megérzik. A Sziget fesztivál szervezői többek között állami támogatással, diákkedvezménnyel és 10 ezer forintos napijeggyel próbálják kompenzálni a kiesést. Ugyanakkor este 11 után olcsóbb lesz a belépés.

Gerendai Károly, a szervező Sziget Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: "A Sziget esetében csupán kisebb gondot jelent a forint gyengülése - bár a devizában fizetett külföldi sztárfellépők gázsija ennek következtében 20-30 százalékkal is többe kerül nekünk -, de mivel a jegybevételeinknek is nagyjából a fele euróban folyik be a külföldi vendégek miatt, ez némileg kompenzálja a pluszköltséget".


A megváltozott gazdasági környezet miatt körülbelül tizedével csökkenhetnek a szponzori bevételek, amelyek így az eddigi 25 százalék helyett már csak a teljes költségvetés 20-21 százalékát biztosítják. A legnagyobb támogatókkal ugyanakkor többéves szerződést kötött a fesztivált szervező cég, ezek pedig csak jövőre vagy 2011-ben járnak le.

A kieső bevételeket többféle módon próbálják kompenzálni: a tavalyi 8 ezerről 10 ezer forintra emelik a jegyárat, még komolyabb külföldi reklámkampányt folytatnak, Németországból és Hollandiából bulivonatokat indítanak -ezeken különféle programokkal szórakoztatják a fiatalokat. Újdonság a komfortosabb körülményeket biztosító VIP- kemping, és az is, hogy este 11 után mindenki olcsóbban juthat be a fesztiválra.

Ezek mellett idén ismét állami támogatásért folyamodnak: a teljes költségvetés mintegy öt százalékát kitevő mértékű, mintegy 130 millió forintos segítséget kértek. Azt azonban a szervezők sem tudják, hogy ennek sorsáról ki fog dönteni és mikor.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?