Este 11 után olcsóbb lesz a Sziget-jegy

2009. április 3. 09:45

A gazdasági krízist a koncertszervezőkhöz hasonlóan a legnagyobb hazai könnyűzenei fesztivál gazdái is megérzik. A Sziget fesztivál szervezői többek között állami támogatással, diákkedvezménnyel és 10 ezer forintos napijeggyel próbálják kompenzálni a kiesést. Ugyanakkor este 11 után olcsóbb lesz a belépés.

Gerendai Károly, a szervező Sziget Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: "A Sziget esetében csupán kisebb gondot jelent a forint gyengülése - bár a devizában fizetett külföldi sztárfellépők gázsija ennek következtében 20-30 százalékkal is többe kerül nekünk -, de mivel a jegybevételeinknek is nagyjából a fele euróban folyik be a külföldi vendégek miatt, ez némileg kompenzálja a pluszköltséget".


A megváltozott gazdasági környezet miatt körülbelül tizedével csökkenhetnek a szponzori bevételek, amelyek így az eddigi 25 százalék helyett már csak a teljes költségvetés 20-21 százalékát biztosítják. A legnagyobb támogatókkal ugyanakkor többéves szerződést kötött a fesztivált szervező cég, ezek pedig csak jövőre vagy 2011-ben járnak le.

A kieső bevételeket többféle módon próbálják kompenzálni: a tavalyi 8 ezerről 10 ezer forintra emelik a jegyárat, még komolyabb külföldi reklámkampányt folytatnak, Németországból és Hollandiából bulivonatokat indítanak -ezeken különféle programokkal szórakoztatják a fiatalokat. Újdonság a komfortosabb körülményeket biztosító VIP- kemping, és az is, hogy este 11 után mindenki olcsóbban juthat be a fesztiválra.

Ezek mellett idén ismét állami támogatásért folyamodnak: a teljes költségvetés mintegy öt százalékát kitevő mértékű, mintegy 130 millió forintos segítséget kértek. Azt azonban a szervezők sem tudják, hogy ennek sorsáról ki fog dönteni és mikor.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm