Este 11 után olcsóbb lesz a Sziget-jegy

2009. április 3. 09:45

A gazdasági krízist a koncertszervezőkhöz hasonlóan a legnagyobb hazai könnyűzenei fesztivál gazdái is megérzik. A Sziget fesztivál szervezői többek között állami támogatással, diákkedvezménnyel és 10 ezer forintos napijeggyel próbálják kompenzálni a kiesést. Ugyanakkor este 11 után olcsóbb lesz a belépés.

Gerendai Károly, a szervező Sziget Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: "A Sziget esetében csupán kisebb gondot jelent a forint gyengülése - bár a devizában fizetett külföldi sztárfellépők gázsija ennek következtében 20-30 százalékkal is többe kerül nekünk -, de mivel a jegybevételeinknek is nagyjából a fele euróban folyik be a külföldi vendégek miatt, ez némileg kompenzálja a pluszköltséget".


A megváltozott gazdasági környezet miatt körülbelül tizedével csökkenhetnek a szponzori bevételek, amelyek így az eddigi 25 százalék helyett már csak a teljes költségvetés 20-21 százalékát biztosítják. A legnagyobb támogatókkal ugyanakkor többéves szerződést kötött a fesztivált szervező cég, ezek pedig csak jövőre vagy 2011-ben járnak le.

A kieső bevételeket többféle módon próbálják kompenzálni: a tavalyi 8 ezerről 10 ezer forintra emelik a jegyárat, még komolyabb külföldi reklámkampányt folytatnak, Németországból és Hollandiából bulivonatokat indítanak -ezeken különféle programokkal szórakoztatják a fiatalokat. Újdonság a komfortosabb körülményeket biztosító VIP- kemping, és az is, hogy este 11 után mindenki olcsóbban juthat be a fesztiválra.

Ezek mellett idén ismét állami támogatásért folyamodnak: a teljes költségvetés mintegy öt százalékát kitevő mértékű, mintegy 130 millió forintos segítséget kértek. Azt azonban a szervezők sem tudják, hogy ennek sorsáról ki fog dönteni és mikor.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm