15 °C Budapest

Stabil az ad hoc mobilparkolási rendszer

Pénzcentrum
2009. augusztus 10. 08:47

Alig van gond az ad hoc mobilparkolással, a szolgáltatás elindításától eltelt időszakba csak eseti jelleggel fordultak elő meghibásodások - állítja a három mobilszolgáltató közös nyilatkozata. A rendszerrel kapcsolatban érkező panaszok száma elhanyagolható, ezek többsége jellemzően az ügyfelek figyelmetlenségéből fakad.

Bár az egyes rendszerhibákat az érintett mobilszolgáltató és az Első Mobilfizetés Elszámoló Szolgáltató Zrt. (EME) vizsgálja ki, az üzemzavar elhárításáért már közösen lépnek fel a szolgáltatásban közreműködő cégek, arról pedig az EME-vel kötött szerződés rendelkezik, hogy az egyes hibák vonatkozásában kit milyen felelősség terhel.

A rendszer leállása miatt elvileg nem érheti kár az autósokat, a parkoló-ellenőrök sem büntethetik meg őket. Ha valaki ennek ellenére mégis büntetést talál a szélvédőn, akkor az EME irodáihoz fordulhat. A két héttel ezelőtti rendszerleállást illetően a hírek szerint mindenkinek törölték a büntetését, aki még aznap felkereste valamelyik irodát.

Állítólag van olyan vitás eset, amelynek során egy négy hónappal ezelőtti parkolás érvényességét a mai napig nem sikerült bizonyítani, mert az érintett mobilcég mindeddig nem tudta azonosítani a tranzakciót a rendszerben. A mobilcégek közös álláspontja szerint ilyen elvileg nem is fordulhat elő. A szolgáltatók közölték: a parkolási információk meghatározott ideig, de akár hónapokra visszamenően is kereshetők a rendszerben mind a tranzakció azonosítója, mind az ügyfél telefonszáma alapján.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?