10 °C Budapest

Stabil az ad hoc mobilparkolási rendszer

Pénzcentrum
2009. augusztus 10. 08:47

Alig van gond az ad hoc mobilparkolással, a szolgáltatás elindításától eltelt időszakba csak eseti jelleggel fordultak elő meghibásodások - állítja a három mobilszolgáltató közös nyilatkozata. A rendszerrel kapcsolatban érkező panaszok száma elhanyagolható, ezek többsége jellemzően az ügyfelek figyelmetlenségéből fakad.

Bár az egyes rendszerhibákat az érintett mobilszolgáltató és az Első Mobilfizetés Elszámoló Szolgáltató Zrt. (EME) vizsgálja ki, az üzemzavar elhárításáért már közösen lépnek fel a szolgáltatásban közreműködő cégek, arról pedig az EME-vel kötött szerződés rendelkezik, hogy az egyes hibák vonatkozásában kit milyen felelősség terhel.

A rendszer leállása miatt elvileg nem érheti kár az autósokat, a parkoló-ellenőrök sem büntethetik meg őket. Ha valaki ennek ellenére mégis büntetést talál a szélvédőn, akkor az EME irodáihoz fordulhat. A két héttel ezelőtti rendszerleállást illetően a hírek szerint mindenkinek törölték a büntetését, aki még aznap felkereste valamelyik irodát.

Állítólag van olyan vitás eset, amelynek során egy négy hónappal ezelőtti parkolás érvényességét a mai napig nem sikerült bizonyítani, mert az érintett mobilcég mindeddig nem tudta azonosítani a tranzakciót a rendszerben. A mobilcégek közös álláspontja szerint ilyen elvileg nem is fordulhat elő. A szolgáltatók közölték: a parkolási információk meghatározott ideig, de akár hónapokra visszamenően is kereshetők a rendszerben mind a tranzakció azonosítója, mind az ügyfél telefonszáma alapján.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem