14 °C Budapest

Munkahelyén töltötte fel mobilját: kirúgták miatta!

2009. augusztus 5. 12:02

0,00014 euró, vagyis 0,037 forint: ennyit ért egy német munkavállaló állása, legalábbis főnökének, aki ekkora összegű áramlopásért rúgta ki beosztottját, mert az munkahelyén töltötte fel mobiltelefonját.

Úgy látszik, nincs az a banális vétség, amiért a német cégek ne lennének képesek kirúgni munkavállalóikat: nemrégiben az "Emmely-eset" miatt volt hangos a sajtó, melyben egy asszonyt azért rúgott ki munkaadója, a Kaiser's Tengelmann AG, mert két üres üveges bónt, alig több mint egy euró értékben megpróbált elsikkasztani.

A mostani eset azonban még ennél is nevetségesebb összegről szól: 0,00014 euróról, vagyis 0,037 forintról. Ennyivel rövidítette meg cégét az az 51 éves férfi, aki egy alkalommal munkahelyén töltötte fel lemerült telefonját.

A cégvezető állítása szerint a több mint 14 éve alkalmazásban álló, pakisztáni származású Mohammed Sheikht nem csak azért rúgták ki, mert a cégnél tilos a mobiltöltés, de még egy munkagépet is lefotózott telefonjával az alkalmazott, ami kémkedésnek számít.

Sheikh elmondása szerint esze ágában sem volt kémkedni, mindössze ötéves kisfia kérést teljesítette, aki kíváncsi volt, hol dolgozik apja. Ráadásul ezt korábban főnökével már le is rendezte, aki felszólította, hogy többé ilyet ne tegyen, és még fél órás munkabért is levontak fizetéséből.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A férfinak a telefontöltés esete után azonnali hatállyal felmondtak, aki munkaügyi bírósághoz fordult, ahol azt javasolták, egyezzenek meg a felek abban, ha többé nem fordul elő sem fotózás, sem telefontöltés, ismét állhasson munkába Sheikh, ezt azonban a cég elutasította.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm