15 °C Budapest

Rengeteg a hamis mobiltelefon

2009. augusztus 5. 14:02

Az Apple kínai beszállító partnerének, a Foxconn alkalmazottjának öngyilkossága egy rábízott iPhone prototípus eltűnését követően ismét ráirányította a figyelmet a Kínában folyó hamisítási iparra - írja a hamisitasellen.hu.

Rengeteg cikk jelent meg, amely a telekommunikációs iparág veszteségeit elemzi, hiszen az Apple mellett a Nokia és a Motorola termékeit is széles körben hamisítják az ázsiai országban.

A mobiltelefon-hamisításnak különböző módszerei vannak Kínában. Gyakran hamisítják a már piacon megvásárolható mobiltelefonokat, de egyre gyakrabban előfordul, hogy még nem árusított mobiltelefonok designját ellopva az eredetihez kísértetiesen hasonló termékkel jelennek meg a hamisítók.

"Sajnos a legtöbb esetben a szellemi tulajdont közvetlenül a gyárból lopják el. A tolvaj általában egy alkalmazott vagy egy szállító, akinek hozzáférése van a készülékhez" - nyilatkozta a Reutersnek Nicholas Blank, a Kroll nevű biztonsági cég igazgatója.

A kínai hamisítók egyik fő piaca az Egyesült Államok. Becslések szerint az USA-ba érkező hamisítványok 81 százalékát Kínában gyártják. 2008-ban a becslések szerint a Kínából érkező hamis termékek értéke 221,7 millió dollár volt, amely 40 százalékos emelkedés a tavalyi évhez képest.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?