-2 °C Budapest

Rengeteg a hamis mobiltelefon

2009. augusztus 5. 14:02

Az Apple kínai beszállító partnerének, a Foxconn alkalmazottjának öngyilkossága egy rábízott iPhone prototípus eltűnését követően ismét ráirányította a figyelmet a Kínában folyó hamisítási iparra - írja a hamisitasellen.hu.

Rengeteg cikk jelent meg, amely a telekommunikációs iparág veszteségeit elemzi, hiszen az Apple mellett a Nokia és a Motorola termékeit is széles körben hamisítják az ázsiai országban.

A mobiltelefon-hamisításnak különböző módszerei vannak Kínában. Gyakran hamisítják a már piacon megvásárolható mobiltelefonokat, de egyre gyakrabban előfordul, hogy még nem árusított mobiltelefonok designját ellopva az eredetihez kísértetiesen hasonló termékkel jelennek meg a hamisítók.

"Sajnos a legtöbb esetben a szellemi tulajdont közvetlenül a gyárból lopják el. A tolvaj általában egy alkalmazott vagy egy szállító, akinek hozzáférése van a készülékhez" - nyilatkozta a Reutersnek Nicholas Blank, a Kroll nevű biztonsági cég igazgatója.

A kínai hamisítók egyik fő piaca az Egyesült Államok. Becslések szerint az USA-ba érkező hamisítványok 81 százalékát Kínában gyártják. 2008-ban a becslések szerint a Kínából érkező hamis termékek értéke 221,7 millió dollár volt, amely 40 százalékos emelkedés a tavalyi évhez képest.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm