21 °C Budapest

Samsung: kukoricából készül az új telefon

2009. augusztus 7. 10:32

Még nem tudni pontosan, mennyire buknak a környezettudatos vásárlók a "zöld" telefonokra, de az biztos, hogy a gyártók időről időre megpróbálkoznak előrukkolni egy-egy ilyen modellel.

A legújabb versenyző a ringben a Samsung és a Spring által fejlesztett "Reclaim" nevű mobilkészülék, mely 80 százalékban újrahasznosított anyagokból készül. Ami azonban ennél is fontosabb: a külső borítást 40 százalékban kukoricából kinyert bioműanyagokból állítják elő és úgy általában igyekeztek kihagyni minden olyan mérgező vegyületet, amelyet más telefonokban egyébként használnak. Mindennek tetejébe még a töltője is energiát spórol.

A Reclaim legnagyobb vonzereje azonban a szolgáltatásaiban rejlik. A többi "zöld" készülékkel ellentétben ugyanis, melyek egyszerűségükkel hivalkodtak, a Reclaim 3G-képes lesz, egy elcsúsztatható QWERTY billentyűzettel, GPS-szel és egygombos elérhetőséggel az olyan fontos szolgáltatásokhoz, mint amilyen a Twitter és a Facebook. Egyébként a Samsung korábbi modellje, a Blue Earth is inkább az aktív környezetvédő irányba tendált: a hátán napelem volt található és a benne lévő lépésszámlálóval lemérhettük, mennyi fosszilis üzemanyagot takarítottunk meg, amiért nem ültünk autóba.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?