11 °C Budapest

Samsung: kukoricából készül az új telefon

2009. augusztus 7. 10:32

Még nem tudni pontosan, mennyire buknak a környezettudatos vásárlók a "zöld" telefonokra, de az biztos, hogy a gyártók időről időre megpróbálkoznak előrukkolni egy-egy ilyen modellel.

A legújabb versenyző a ringben a Samsung és a Spring által fejlesztett "Reclaim" nevű mobilkészülék, mely 80 százalékban újrahasznosított anyagokból készül. Ami azonban ennél is fontosabb: a külső borítást 40 százalékban kukoricából kinyert bioműanyagokból állítják elő és úgy általában igyekeztek kihagyni minden olyan mérgező vegyületet, amelyet más telefonokban egyébként használnak. Mindennek tetejébe még a töltője is energiát spórol.

A Reclaim legnagyobb vonzereje azonban a szolgáltatásaiban rejlik. A többi "zöld" készülékkel ellentétben ugyanis, melyek egyszerűségükkel hivalkodtak, a Reclaim 3G-képes lesz, egy elcsúsztatható QWERTY billentyűzettel, GPS-szel és egygombos elérhetőséggel az olyan fontos szolgáltatásokhoz, mint amilyen a Twitter és a Facebook. Egyébként a Samsung korábbi modellje, a Blue Earth is inkább az aktív környezetvédő irányba tendált: a hátán napelem volt található és a benne lévő lépésszámlálóval lemérhettük, mennyi fosszilis üzemanyagot takarítottunk meg, amiért nem ültünk autóba.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem