1 °C Budapest

Samsung: kukoricából készül az új telefon

2009. augusztus 7. 10:32

Még nem tudni pontosan, mennyire buknak a környezettudatos vásárlók a "zöld" telefonokra, de az biztos, hogy a gyártók időről időre megpróbálkoznak előrukkolni egy-egy ilyen modellel.

A legújabb versenyző a ringben a Samsung és a Spring által fejlesztett "Reclaim" nevű mobilkészülék, mely 80 százalékban újrahasznosított anyagokból készül. Ami azonban ennél is fontosabb: a külső borítást 40 százalékban kukoricából kinyert bioműanyagokból állítják elő és úgy általában igyekeztek kihagyni minden olyan mérgező vegyületet, amelyet más telefonokban egyébként használnak. Mindennek tetejébe még a töltője is energiát spórol.

A Reclaim legnagyobb vonzereje azonban a szolgáltatásaiban rejlik. A többi "zöld" készülékkel ellentétben ugyanis, melyek egyszerűségükkel hivalkodtak, a Reclaim 3G-képes lesz, egy elcsúsztatható QWERTY billentyűzettel, GPS-szel és egygombos elérhetőséggel az olyan fontos szolgáltatásokhoz, mint amilyen a Twitter és a Facebook. Egyébként a Samsung korábbi modellje, a Blue Earth is inkább az aktív környezetvédő irányba tendált: a hátán napelem volt található és a benne lévő lépésszámlálóval lemérhettük, mennyi fosszilis üzemanyagot takarítottunk meg, amiért nem ültünk autóba.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?