17 °C Budapest

Figyelem! Osztogatók a BKV járatain

2009. július 22. 11:32

Újra beköszöntött a kánikula, a BKV így ismét beveti "vízosztó kommandóját", hogy elviselhetővé tegye a tikkasztó hőséget utasai számára.

Ismét erőteljes melegedésnek indult az időjárás, ezért a BKV Zrt. mindent megtesz, hogy utasai és dolgozói számára elviselhetővé tegye az utazást, a munkába jutást, a munkavégzést. A társaság szerdától ismét hadrendbe állítja "vízosztó kommandóját", akik a múlt héten már megszokott 4 fővárosi helyszínen, a Moszkva téren, az Oktogonnál, a Blaha Lujza téren és a Boráros téren zacskós vízzel igyekeznek enyhíteni az utazóközönség szomjúságán. A hoszteszekkel szerdán és csütörtökön 15.00 órától, pénteken pedig 13.30-tól találkozhatnak az utasok.

A járművezetők és a dolgozók részére megfelelő mennyiségű, sőt, többlet védőitalt is biztosítanak a munkahelyeiken, a nyári időszakban a formaruhát hordó munkavállalók pedig könnyítést kapnak, így például rövidnadrág viselését is engedélyezik számukra, és nyakkendőt sem kell kötniük.

Összesen 190 járművön, - a szóló és csuklós Volvo autóbuszokon valamint a Combino villamosokon - van légkondicionáló berendezés, amelyet utasítás szerint működtetnek a 24 °C-os hőmérsékleti határ elérésekor. A többi járaton többnyire marad az ablaknyitás, a menetszél a folyamatos légcserével ugyanis nagymértékben enyhítheti a kánikula kellemetlen hatásait. A hamarosan forgalomba álló Van Hool buszokat is ellátják korszerű légkondicionáló berendezéssel.

A melegebb időszakokban a napi hőmérséklet-ingadozások miatt megszaporodnak a sínkivetődések. Azért, hogy a sín felpúposodását megelőzzék, a villamos-vonalakon szükség esetén a legmelegebb napszakban 12.00 és 17.00 óra között locsolják a síneket és azok környezetét - ez, ha rövid ideig is - az egész vonalon kellemesebb klímát eredményez.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?