27 °C Budapest

Figyelem! Osztogatók a BKV járatain

2009. július 22. 11:32

Újra beköszöntött a kánikula, a BKV így ismét beveti "vízosztó kommandóját", hogy elviselhetővé tegye a tikkasztó hőséget utasai számára.

Ismét erőteljes melegedésnek indult az időjárás, ezért a BKV Zrt. mindent megtesz, hogy utasai és dolgozói számára elviselhetővé tegye az utazást, a munkába jutást, a munkavégzést. A társaság szerdától ismét hadrendbe állítja "vízosztó kommandóját", akik a múlt héten már megszokott 4 fővárosi helyszínen, a Moszkva téren, az Oktogonnál, a Blaha Lujza téren és a Boráros téren zacskós vízzel igyekeznek enyhíteni az utazóközönség szomjúságán. A hoszteszekkel szerdán és csütörtökön 15.00 órától, pénteken pedig 13.30-tól találkozhatnak az utasok.

A járművezetők és a dolgozók részére megfelelő mennyiségű, sőt, többlet védőitalt is biztosítanak a munkahelyeiken, a nyári időszakban a formaruhát hordó munkavállalók pedig könnyítést kapnak, így például rövidnadrág viselését is engedélyezik számukra, és nyakkendőt sem kell kötniük.

Összesen 190 járművön, - a szóló és csuklós Volvo autóbuszokon valamint a Combino villamosokon - van légkondicionáló berendezés, amelyet utasítás szerint működtetnek a 24 °C-os hőmérsékleti határ elérésekor. A többi járaton többnyire marad az ablaknyitás, a menetszél a folyamatos légcserével ugyanis nagymértékben enyhítheti a kánikula kellemetlen hatásait. A hamarosan forgalomba álló Van Hool buszokat is ellátják korszerű légkondicionáló berendezéssel.

A melegebb időszakokban a napi hőmérséklet-ingadozások miatt megszaporodnak a sínkivetődések. Azért, hogy a sín felpúposodását megelőzzék, a villamos-vonalakon szükség esetén a legmelegebb napszakban 12.00 és 17.00 óra között locsolják a síneket és azok környezetét - ez, ha rövid ideig is - az egész vonalon kellemesebb klímát eredményez.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm