16 °C Budapest

BKV: metrókocsi eladó!

2009. július 13. 17:26

Eladná a BKV azokat a metrókocsikat, amelyeket a 2-es vonalról, az Alstom-szerelvények érkezése miatt selejteznek le.

A közlekedési cég 2009 októberétől válna meg a kocsik egy részétől, amelyeket forgalomból kivont járműként értékesítenének. Összesen ötvenhat kocsit akarnak eladni, ebből harmincat kompletten, huszonhatot pedig bontott állapotban - írta az MTI.

Jelenleg a kereslet felmérése zajlik. Reményi László, a kereskedelmi osztály vezetője elmondta: többen érdeklődtek már a kocsik iránt, volt, aki hulladéknak, más étteremnek szeretné azokat felhasználni. Hozzátette, hogy a BKV a most is futó járművek közül egy kocsit és egy szerelvényt a múzeuma számára elkülönített.

Kifejtette: a konzulátusokon keresztül felveszik a kapcsolatot az azerbajdzsáni, az ukrán és a fehérorosz közlekedési társaságokkal is, amelyek ugyanilyen típusú kocsikat használnak, és megvételre kínálják fel nekik az értékesítésre szánt metrókocsikat.

Reményi László közlése szerint árat egyelőre nem határoztak meg, inkább árajánlatokat várnak a 70-es években beszerzett kocsikra, amelyek közül 45-öt 2003-ban felújítottak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Alstom cég Metropolis típusú járműveinek első darabjai január végén érkeztek meg Magyarországra. A Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélye alapján május végén kezdték meg a dinamikus teszteket Budapesten és a társaság franciaországi tesztpályáján. A próbákat a múlt héten le kellett állítani, mert a szerelvények prototípusának áramszedőjében hibát találtak.

Az Alstom 2006 májusában írta alá a budapesti 2-es és a most épülő 4-es metróvonal új szerelvényeinek gyártására és szállítására vonatkozó szerződéseket. Összesen 65 milliárd forintért vásárolt a BKV 37 metrószerelvényt, ezek közül 22 jármű a 2-es metró vonalán fog közlekedni.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?