-1 °C Budapest

BKV: metrókocsi eladó!

2009. július 13. 17:26

Eladná a BKV azokat a metrókocsikat, amelyeket a 2-es vonalról, az Alstom-szerelvények érkezése miatt selejteznek le.

A közlekedési cég 2009 októberétől válna meg a kocsik egy részétől, amelyeket forgalomból kivont járműként értékesítenének. Összesen ötvenhat kocsit akarnak eladni, ebből harmincat kompletten, huszonhatot pedig bontott állapotban - írta az MTI.

Jelenleg a kereslet felmérése zajlik. Reményi László, a kereskedelmi osztály vezetője elmondta: többen érdeklődtek már a kocsik iránt, volt, aki hulladéknak, más étteremnek szeretné azokat felhasználni. Hozzátette, hogy a BKV a most is futó járművek közül egy kocsit és egy szerelvényt a múzeuma számára elkülönített.

Kifejtette: a konzulátusokon keresztül felveszik a kapcsolatot az azerbajdzsáni, az ukrán és a fehérorosz közlekedési társaságokkal is, amelyek ugyanilyen típusú kocsikat használnak, és megvételre kínálják fel nekik az értékesítésre szánt metrókocsikat.

Reményi László közlése szerint árat egyelőre nem határoztak meg, inkább árajánlatokat várnak a 70-es években beszerzett kocsikra, amelyek közül 45-öt 2003-ban felújítottak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Alstom cég Metropolis típusú járműveinek első darabjai január végén érkeztek meg Magyarországra. A Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélye alapján május végén kezdték meg a dinamikus teszteket Budapesten és a társaság franciaországi tesztpályáján. A próbákat a múlt héten le kellett állítani, mert a szerelvények prototípusának áramszedőjében hibát találtak.

Az Alstom 2006 májusában írta alá a budapesti 2-es és a most épülő 4-es metróvonal új szerelvényeinek gyártására és szállítására vonatkozó szerződéseket. Összesen 65 milliárd forintért vásárolt a BKV 37 metrószerelvényt, ezek közül 22 jármű a 2-es metró vonalán fog közlekedni.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem