0 °C Budapest

Címke: védőital (20 cikk)

Pénzcentrum | 2020. július 28. 14:08

Szinte hihetetlen: ilyen egyszerűen mondana le jogairól a legtöbb magyar dolgozó

Sok helyről hallhattuk a pandémia okozta egészségügyi veszélyhelyzet alatt, hogy a világunk már soha nem lesz ugyanaz a hely, mint a vírus előtt volt, és sokak szerint már dolgozni sem úgy fogunk, mint azelőtt. A kényszer home office alapvetően megváltoztatta a munkába járáshoz való viszonyát nem csak a munkavállalóknak, de a vezetőknek is. Egy a Pénzcentrum által készített home office kutatás rávilágított, hogy a magyarok mi mindent lennének hajlandóak beáldozni azért, hogy többet ne kelljen az iroda falai közt ülniük heti 40 órában.

Pénzcentrum | 2019. augusztus 12. 13:01

Magyar melósok tízezrei szenvednek naponta: szó szerint pokoli a munkájuk

Az időjárás, illetve annak változásai folyamatosan befolyásolják szervezetünk működését, próbára teszik alkalmazkodóképességét, időnként észrevétlenül, de jelentős egészségkárosodást, rosszabb esetben életveszélyes állapotot előidézve. Munka közben, akár a fizikai, szellemi terhelés, akár a munkavégzés helyével, jellegével összefüggő kitettség mind-mind nehezítik a szervezet védekező mechanizmusainak működését. A jogszabályok, ajánlások, tapasztalatok révén egyre több egészségünket védelmező cselekvés épül be a munkahelyek mindennapjaiba kánikula idején, ám még így is jócskán akad rejtőzködő kockázat, illetve nagyobb odafigyelést, gondosságot igénylő helyzet.

Pénzcentrum | 2019. június 14. 17:02

Te is dolgozol a hőségriadó alatt? Erről mindenképp tudnod kell

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el vasárnapig az országos tiszti főorvos. Nincs viszont szabályozás a munkáltatói kötelezettségek tekintetében hőhullámok, hőségriadó és a magas UV-B sugárzás esetére. Ezekre a helyzetekre a jogalkotónak megfelelő választ kellene adnia.

Pénzcentrum | 2019. május 10. 11:35

A legtöbb dolgozó nem tudja: ezekben az esetekben bukhatod a táppénzt

Kevesen tudják, de a munkahelyi baleset és az üzemi baleset még csak véletlenül sem ugyanazt a fogalmat takarja, és nem is minősül minden esetben annak. De van, ami még ennél is veszélyesebb, és szinte tizedeli a magyar munkavállalókat.

Pénzcentrum | 2019. január 7. 11:30

Ennyi plusz pihenőidő jár a nagy hidegben: nem vicc, mindenkire vonatkozik

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét első napjaiban akár -15 Celsius-fokra is hűlhet a levegő, ez pedig kritikus helyzetben az emberi életre is veszélyes hőmérséklet. Nem csoda, hogy a hideg időben végzett munkára külön jogszabályok vonatkoznak, így például vannak olyan csoportok, akiknek egyenesen tilos nagy hidegben dolgozniuk. Ezen felül a munkavállalóknak az extra pihenőidő mellé, forró, ízesített teát is szolgáltatni kell, egyéni ivópoharakban.

Pénzcentrum | 2018. július 14. 14:30

A nagy légkondiháború: mutatjuk, hány fokban a legjobb dolgozni

A meleg időben gyakori vitatéma az irodákban, hogy hány fokra legyen beállítva a klíma. A kutatásokból kiderül, hogy erre több válasz is létezik: nem mindegy, hogy az adott munkavállalók milyen tevékenységet végeznek.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 16. 08:32

Napszámos- matek: bonyolult az egyszerűsített foglalkoztatás

Az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény augusztusi hatálybalépését tájékoztató rendezvények követték, de a jogszabály alkalmazását megkönnyítő közlemények is napvilágot láttak. A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján indított tájékoztató szolgáltatáshoz érkezett kérdések alapján azonban a munkaadók és a munkavállalók számára még mindig nem egyértelmű, hogy mi mindent kell tenniük a jogszerű foglalkoztatás érdekében.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 12. 16:58

Hőség a munkahelyen! Jár-e a klíma minden dolgozónak?

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség közzétette a zárttéri munkahelyeken nem üzemszerűen kialakuló meleg klímakörnyezettel kapcsolatos közleményét. A munkavállaló jó közérzetét és teljesítőképességét nagymértékben befolyásolják a munkakörnyezet klimatikus feltételei. A túlzott meleg nem csupán kellemetlen lehet, de szélsőséges esetben nagyobb megterhelést róhat a szervezetre, mint maga a munkavégzés.

Pénzcentrum | 2010. július 19. 10:32

Sokmilliós többletteherrel jár BKV-nak a kánikula

Egy-egy forró nyári nap sokszázezres többletköltséget okoz a BKV-nak. Hőség idején a légkondicionált járművek extra fogyasztására fordítják a legtöbb plusz pénzt egy átlagos nyári naphoz képest - írja a Napi Gazdaság.

Pénzcentrum | 2009. július 22. 11:32

Figyelem! Osztogatók a BKV járatain

Újra beköszöntött a kánikula, a BKV így ismét beveti "vízosztó kommandóját", hogy elviselhetővé tegye a tikkasztó hőséget utasai számára.

Pénzcentrum | 2009. július 15. 13:32

Védőitallal védekezik a BKV a hőség ellen

Másodfokú hőségriadót rendeltek el, mivel a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25 °C-ot. A BKV hűsítőkkel, légkondival és külön oktatással igyekszik elviselhetővé tenni a nagy nyári meleget.

Pénzcentrum | 2008. július 8. 12:30

Felperzsel a munkakör

Nagy hőség idején egyes munkakörökben fokozottan kell ügyelni a dolgozók testi épségére: a törvény többek közt pihenőidőt és védőitalt követel meg számukra. De vajon mit tesz ezen túlmenően a Magyar Posta, a BKV és a Hajtás Pajtás, hogy alkalmazottaik véletlenül se főjenek meg a forró aszfalton?

Pénzcentrum | 2007. szeptember 26. 10:18

Kiemelkedő arányú a feketefoglalkoztatás a szórólapozás területén

Az utcai szórólapozási tevékenységre vonatkozóan az OMMF Közép-magyarországi Munkaügyi Felügyelősége 2007. július 19-20-án tartott ellenőrzést. A vizsgálat eredménye szerint a szórólapozási tevékenységet végző munkavállalók esetében a szabálytalanságok nagyobb arányban fordulnak elő, mint egyéb foglalkoztatási módoknál. Mivel az ellenőrzéssel érintett munkavállalók 70%-át érintette a feketefoglalkoztatás, ezért indokolt volt újra megvizsgálni e tevékenységet ellátók foglalkoztatási gyakorlatát, de ezúttal az ország több nagyvárosában is.